15 Temmuz Almanya'da anlatıldı

DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği (International Diplomats Union) ile EBCA Avrupa İş Kulübünün (European Business Club) ortaklaşa düzenlediği toplantı, Almanya’nın Stuttgart şehrinde yapıldı. DMW Başkanı Ferhat Bozçelik toplantıda, FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türk devleti ve hükümetin yaptığı çalışmaları ve 15 Temmuz gerçeğini, Avrupalı siyasetçilere, diplomatlara ve iş insanlarına anlattı.

15 Temmuz Almanya'da anlatıldı
Yayınlanma:

Schloss Oedheim Şatosu’ndan düzenlenen toplantıya, Polonya Hükümetini temsilen Dr. Andrzej Siemaszko, Oedheim Belediye Başkanı Ulrich Ruoff, Polonya Konsolosu Czeslaw Bartela, Fransa Konsolosu, İsviçreli Enerji Yatırımcısı Dr. Gustav R. Grob, Lüksenburg Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreteri gibi önemli isimler katıldı.

DMW Başkanı Bozçelik, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden katılan çok sayıda davetliye, 15 Temmuz gerçeğini Almanca anlattı. Bozçelik, "Darbenin her türlüsüne karşıyız. Biz demokrasiye ve hukuka saygılı bir devletiz. 15 Temmuz gecesi yaşanan FETÖ'cü darbe girişiminde Meclisimiz bombalandı. Devlet kurumlarımız resmen işgal edildi ve halkın üzerine acımasızca ateş açıldı. 249 insanımız şehit oldu. Asker kisvesi altındaki bu caniler, köprüleri, devlet kurumlarını işgal etmeye kalktılar. Ancak halkımız kahramanca bunlara karşı geldi. 15 Temmuz üzerinden bir yıl geçti. Bu bir yıl içinde, ekonomik ve siyasi anlamda her zamankinden daha güçlüyüz. Avrupalı yatırımcılar, Türkiye’ye gelmeye devam ediyor" dedi.

"Türkiye- Almanya ilişkileri normalleşecektir"

15 Temmuz’da AB’den yeterince ve güçlü bir destek göremediklerinin de altını çizen Bozçelik, "Bazı AB üyesi ülkelerin Türkiye’yi iç siyaset malzemesi yapması ve -Türkiye AB’nin parçası değildir- demesi diplomatik nezakete ve ortaklığa aykırıdır. Biz, Avrupalı dostlarımızın bizi anlamasını ve desteğini bekliyoruz. Türkiye’nin Avrupa Birliği ve Almanya ile yaşadığı sıkıntılar, diplomasi ve açık kapı politikası ile normalleşecektir. Almanya ile Türkiye derin bağları olan müttefik iki devlettir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.