"15 Temmuz'da ekonomik darbe girişimi de püskürtüldü"

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Konya Şube Başkanı Berdan Aktan, 15 Temmuz 2016’da darbe girişimi ile Türkiye’yi işgal etmek isteyenlere Türk milletinin direnerek izin vermediğini, bu direnişin Çanakkale ve İstiklal Savaşı kadar önemli olduğunu söyledi.

"15 Temmuz'da ekonomik darbe girişimi de püskürtüldü"
Yayınlanma:

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde yazılı bir açıklama yapan TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Berdan Aktan, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Meydanlara inin’ talimatıyla Türk milletinin biraraya gelerek canını verip askeri üniforma giymiş teröristlere ülkeyi teslim etmediğini kaydetti.

15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilere de acil şifalar dileyen Aktan, fiili girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından sergilenen ekonomik darbe girişiminin de püskürtüldüğünü dile getirdi.

Aktan, “Türkiye’yi işgal edemeyenler bu kez ekonomik derecelendirme kuruluşları ve küresel sermaye aktörleri ile ekonomimizi hedef aldı. Türk halkının istikrardan yana olduğunu gören yabancı yatırımcılar tüm kışkırtmalara ve kötü senaryolar yazılmasına rağmen ülkemize yatırımlarına devam etti. Bölgenin güçlü ülkesi olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye’ye darbe girişimi sadece zaman kaybettirdi. Allah’a şükürler olsun TÜMSİAD gibi sivil toplum örgütlerine mensup ülke sevdalıları üretimden istihdamdan yana tavır alarak devletinin ve milletinin her zaman yanında oldu. Bunun neticesinde de ekonomik darbe girişimi de püskürtülmüş ve en az hasarla iş dünyası yoluna devam etmektedir” dedi.

Berdan Aktan, 15 Temmuz 2016’da yaşananları hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayarak nesilden nesile Türk halkına kahramanlık hikayesinin anlatılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.