15 yetim çocuk Konyaspor - Guimaraes maçında olacak

'Oyuncaksız Çocuklar İçin’ topluluğu tarafından üstlenen proje kapsamında 15 yetim çocuk Atiker Konyaspor ile Vitoria Guimaraes maçına gidecek

15 yetim çocuk Konyaspor - Guimaraes maçında olacak
Yayınlanma:

UEFA Avrupa Ligi’nde 28 Eylül Perşembe günü oynanacak Atiker Konyaspor ile Vitoria Guimaraes maçı öncesi Konya’da önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atılıyor. 'Oyuncaksız Çocuklar İçin’ topluluğu tarafından üstlenen proje kapsamında, 15 yetim çocuk mücadelede yerini alacak.

Topluluk yöneticisi Osman Demirci, minik çocuklarla beraber tribünde yer alarak Konyaspor’a destek olacaklarını söyledi. Demirci, yetim çocukların yüzlerini bir nebzede olsa güldürmek istediklerini ifade ederek, projeye katkıda bulunan herkese teşekkür etti. 

‘Oyuncaksız Çocuklar İçin’ Topluğu nedir?

2016 yılında Oyuncaksız çocuklar için"  başlığı altında toplanan sosyal medya grubu, Konya'nın ilçelerinde, köylerinde ve şehir merkezinde ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmakta ve gıda yardımının yanında oyuncak dağıtımı yapmakta. Toplamda şehir merkezinde 100 ihtiyaç sahibi aile için her ay düzenli olarak gıda kolileri yaptırılıyor.

Ayrıca her ayın belirli günlerinde Konya’daki kenar mahallelerde veya köylerde dağıtım organizasyonu yapılmakta ve çocuklara, gıda, kıyafet, oyuncak ve çikolata dağıtılmaktadır.

 'Oyuncaksız çocuklar için' adlı grubun bu yıl yaklaşık 600 yetim için düzenlemiş olduğu piknik programı yapmıştı.  Bu şehrin  acılarına ve sevinçlerine ortak olduklarını ifade eden topluluk yöneticileri Osman Demirci, İbrahim Salim ve Mucahid Sarıkaya şehirde çocuklara yönelik hizmetlere devam edeceklerini belirtti.

Yardım yapmak İçin mesafelerin uzaklığının önemli olmadığını belirten Demirci, yeryüzünde oyuncaksız çocuk kalmayacak güne kadar çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi. Ramazan ayının başlangıcında Kızılay aracılığıyla Suriye'ye insani yardım TIR’ı ve oyuncak TIR’ı gönderdiklerini belirten grup üyeleri sokakların uyuşturucu ve buna benzer kötü alışkanlıklarla istila olmaması için bu günden çocuklarımızı anlamalı ve onlara sahip çıkmamız gerektiğini dile getirdiler. Önümüzdeki haftalar içerisinde yetimhanelerde program düzenlemek istediklerini dile getiren grup yönetimi destek olan tüm üyelerine teşekkür ettiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.