20 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptı!

Konya da 20 yıllık öğretmen olan Hülya Ö’nün diplomasının sahte olduğu FETÖ soruşturmaları sırasında ortaya çıktı. Sahte öğretmen hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldı

20 yıl sahte diplomayla öğretmenlik yaptı!
Yayınlanma:

İlginç olay Selçuklu ilçesi Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ortaya çıktı.

Okulda 9 yıl Endüstriyel otomasyon bölümü öğretmenliğin yapan ve son 1 yıldır da yine aynı okulda müdür yardımcısı olarak görev yapan 48 yaşındaki Hülya Ö’nün diplomasının sahte olduğu ve dolayısı ile sahte öğretmen olduğu tesadüfen öğrenildi.

Durumun fark edilmesi üzerine yapılan incelemede Hülya Ö’nün lise mezunu olduğu ve 1996 yılından bu yana öğretmen olarak görev yaptığı belirlendi. 

1996 yılında Nevşehir de öğretmenlik mesleğine başlayan 48 yaşındaki Hülya Ö. Değişik illerde görev yaptıktan sonra Konya ya atandı.

Konya Adil Karaağaç lisesinde otomasyon öğretmeni olarak görev yaklaşık 10 yıldır görev yapan Hülya Ö isimli sahte öğretmenin foyası 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmalarında ortaya çıktı. Sözde öğretmen hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı. Öte yandan sahte öğretmenin 20 yıllık süreç içinde aldığı maaşların da geri alınması için dava açıldı

20 yıl boyunca sahte diploma ile yurdun belli kentlerinde öğretmenlik yaptı. ilk olarak Nevşehir de 1996 yılında sahte diploma ile öğretmenliğe başladı. Son 12 yıl ise Konya Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde endüstriyel otomasyon bölümü öğretmeni olarak görev yaptı.

Bu süre içinde son 1 yıl da yine aynı okulda müdür yardımcısı olarak aynı okulda görev yaptı. Sahte öğretmenin foyası 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli personel hakkında inceleme yapılınca ortaya çıktı.

Yapılan inceleme sırasında Hülya Ö. İsimli öğretmenin üniversite mezunu olmadığı ve diplomasının da sahte olduğu belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı hemen harekete geçerek Hülya Ö. Hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığının talimatı ile İl Müdürlüğün tarafından sahte öğretmenin görevine son verilirken verilen Konya Cumhuriyet savcılığına verilen şikayet dilekçesinde 20 yıl boyunca aldığı maaşın iadesi ile birlikte evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarını işlediği gerekçesiyle cezalandırılması istendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.