3 bin PKK’lı öldürüldü

İçişleri Bakanı Efkan Ala, teröristlerin hendek açmasına yardım eden HDP’li 18 belediye başkanı hakkında işlem başlatıldığını söyledi. Ala, operasyonların başlamasından bu yana 3 binin üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

3 bin PKK’lı öldürüldü
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Efkan Ala, konuk olduğu bir programda  gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Gündeminde terör olayları bulunan Ala, teröristlerin hendek açmasına yardım eden HDP’li 18 belediye başkanı hakkında işlem başlatıldığını söyleyerek, “Belediyenin görevi barikat kurmak değildir” dedi. Terör eylemleri nedeniyle okula gidemeyen öğrencilerin mağduriyetlerinin de gidereceklerini belirten Ala, “Çocuklarımız eğitimlerinden yoksun kalmayacaklar” diye konuştu. Ala, “Operasyonların başladığı günden bu yana 3 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

 

“BÖLGEDEKİ İSTİKRARSIZLIK BÜTÜN DÜNYAYI ETKİLİYOR”

Musul’un Başika bölgesinde bulunan eğitim üssüne terör örgütü DAEŞ’in düzenlediği saldırıyı değerlendiren Ala, Suriye ve Irak’taki istikrarsızlığın hem Türkiye’yi hem de dünyanın diğer ülkelerini olumsuz etkilediği için çeşitli tedbirler aldıklarını, bunun yanı sıra diğer gelişmiş ülkeleri de uyardıklarını aktardı. Ala, “Çeşitli toplantılarda teröre karşı, terörist faaliyetlere karşı ve istikrarsızlığa karşı hep uyarı dili kullandık. Çünkü bir ülkede istikrarsızlık ortaya çıkarsa işte Suriye’de, Irak’ta olduğu gibi, orada bir bataklık meydana geliyor ve çeşitli terör örgütlerinin arayıp da bulamadığı ortamlar oluşuyor” dedi.

 

33 BİN 746 KİŞİYE GİRİŞ YASAĞI

Suriye’de ve Irak’ta faaliyet gösteren terör örgütlerine karşı Türkiye’nin yoğun bir şekilde mücadele ettiğini söyleyen Ala, “Spesifik olarak bu örgütlere ilişkin, bakın biz 33 bin 746 kişiye bugüne kadar Türkiye’ye giriş yasağı koymuşuz. Bu şu demek; 123 ülkeden 33 bin 746 kişiye giriş yasağı koymuşuz. Ülkelerle bizler istihbarat görüş alışverişinde bulunuyoruz ve gidip de Suriye’de terörist faaliyetlere katılabileceklerin isimleri bildiriliyor. Biz onlara bildiriyoruz, onlar bize bildiriyor. Karşılıklı işbirliği içerisinde böyle listeler geliyor, işte o isimler Türkiye’ye geldiğinde giremiyorlar. Bugüne kadar 89 ülkeden 2 bin 783 kişi Türkiye’de yakalanmış ve sınırdışı edilmiş kendi ülkesine. ‘Gidip de Suriye’de bu terörist faaliyetlere katılmasın’ diye” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.