30 yıl içinde yeni antibiyotik üretilmedi

Kış mevsimini yoğun yaşadığımız şu günlerde hastalıkların sayısı arttı. Sağlık Bakanlığı’nda artan rahatsızlıklara karşı doktorlara viral enfeksiyonlar için antibiyotik verilmemesi gerektiğine dair paylaşımda bulunmuştu.

30 yıl içinde yeni antibiyotik üretilmedi
Yayınlanma:

Daha sonra ise Sağlık Bakanlığı’nca hastanın boğaz florasından alınan örnek ile birlikte 5 dakikada rahatsızlığın viral olup-olmadığını öğrenecek boğaz kiti ile fazla antibiyotik kullanımının önüne geçilmek için çalışma başlatılmıştı.

SON KUŞAKTAYIZ 
Edinilen bilgilere göre 30 yıl içerisinde yeni bir antibiyotik üretilmedi. Gereksiz antibiyotik tüketiminden dolayı insan vücudunda antibiyotiğe karşı olan direnç kazanıldı. Hastalarda önümüzdeki 20 yıl içinde gerçek bir enfeksiyonla karşılaşılması durumunda rahatsızlık artık tedavi edilemeyecek. Dünyada 1. ve 2. kuşak antibiyotiklerde sona gelindi. 3. yani son kuşak antibiyotikleri kullandığımız günümüzde yeni antibiyotikler üretilmeye çalışılıyor. Hatta Barack Obama bu yüzden Beyaz Saray’da yeni antibiyotik üretilmesi için çalışma başlatmıştı. / Ufuk Kendirci

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.