5 bin kitapla 'Ankara Kütüphanesi'

Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, Ankara Konağı'nda, içinde başkentle ilgili eserlerin yer alacağı kapsamlı bir kütüphane oluşturacaklarını bildirdi

5 bin kitapla 'Ankara Kütüphanesi'
Yayınlanma:

ANKARA  (AA) - Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Müzesi olarak tasarlanan Yenimahalle'deki Ankara Konağı'nda, içinde başkente özgü eserlerin yer alacağı dev bir kütüphane oluşturacaklarını duyurdu.

"Ankara Kulübü koleksiyonu ve Ankara Enstitüsü Vakfı'nda bulunan 2 bin 500 eserin de içinde bulunduğu yaklaşık 3 bin kitapla açılışını yapacağımız Ankara Kütüphanesi'nde 5 bin esere ulaşmayı hedefliyoruz" diyen Özaslan, Ankara ve ilçelerini anlatan eserlerin yer alacağı kütüphanede Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadele dönemi ve Cumhuriyet üzerine eserlerin de bulunacağını söyledi.

Kütüphane için çalışmalara başladıklarını belirten Özaslan, Ankara Kulübü koleksiyonu ve Ankara Enstitüsü Vakfı'nda bulunan 2 bin 500 eseri de kütüphaneye bağışlayacaklarını kaydetti.

Üniversitelerden, vakıflardan, belediyelerden, il müdürlüklerinden, ilçelerden, kaymakamlıklardan ve diğer kütüphanelerden destek alacaklarını vurgulayan Özaslan, kütüphanenin 27 Aralık'ta açılacağını duyurdu.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.