92 sanatçı 92 metrelik ebru yapacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Antalya'da 92 sanatçı tarafından 92 metrelik ebru çalışması gerçekleştirilecek

92 sanatçı 92 metrelik ebru yapacak
Yayınlanma:

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koordinatörlüğünü yaptığı Cumhuriyet Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 29 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında Antalya'da Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen heykeltıraş, ressam ve akademisyenleri ağırlayacaklarını söyledi. 

Organizasyonda sanatçıların ve akademisyenlerin yaptığı "Cumhuriyet ve Atatürk" konulu çalışmaların kentin çeşitli yerlerinde sergileneceğini anlatan Eroğlu, etkinlikte ayrıca Cumhuriyet'in 92'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir rekor denemesine de ev sahipliği yapacaklarını aktardı. 

Kentteki bir alışveriş merkezi önünde 92 sanatçının  92 metrelik ebru yapacağını belirten Eroğlu, "Ebru için 92 metrelik ebru teknesi hazırlanacak ve 4 ton su kullanılacak. Amacımız terör olaylarıyla ülkede kaos ortamı yaratmanın peşinde olanlara Türkiye Cumhuriyeti'nin sahipsiz olmadığını sanatla anlatmak. Akademisyenler ve sanatçılar olarak ülkemize sahip çıkıyoruz. Bizim teröre tepkimiz de bu şekilde olacak" dedi.

Yapacakları ebrunun dünyanın en büyük çalışması olacağını savunan Eroğlu, şunları ifade etti:

"Çalışmamıza noteri de davet ederek çalışmamızı onaylatacağız. Çalışmamız Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilecek durumda. Guinness'e başvurmayı planlıyorduk ancak akademisyenlerle yaptığımız görüşmelerde 'Dünya rekorunu elde edelim. Guinness'e adımızı yazdıralım' gibi bir amacımızın olmamasını ve tamamen sanatla teröre tepki ve ülkeye sahip çıktığımızı belirtmek amacıyla bunu yapmadık."

Eroğlu, isteyen herkesin 92 metrelik ebrunun yapımını izleyebileceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.