A Milli Kadın Basketbol Takımı çeyrek finalde

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası B Grubu'ndaki ikinci maçında İtalya'yı 54-53 yenerek, son karşılaşmalar öncesi grup liderliğini ve çeyrek finale yükselmeyi garantiledi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı çeyrek finalde
Yayınlanma:

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Çekya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda B Grubu'nda İtalya'yı 54-53 yenip birinci olarak çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. 

Hradec Kralove Arena'da oynanan karşılaşmada İtalya'yı yenen Milli Takım, grupta 2'de 2 yaptı. İlk maçında dün Slovakya'yı 69-58'le geçen ay-yıldızlı ekip, İtalya'ya da şans tanımadı.

Son maçını 19 Haziran Pazartesi günü Belarus'la oynayacak Milli Takım, İtalya galibiyetiyle, bu karşılaşmanın sonucu ne olursa olsun grup lideri olarak çeyrek finalde mücadele etmeye hak kazandı.

Grupta birer galibiyeti bulunan Slovakya ve İtalya'nın, ikili averajda gerisinde kaldıkları Türkiye'yi geçme şansı bulunmuyor.

B Grubu'nda ikinci veya üçüncü sırada yer alacak Slovakya ve İtalya ise çeyrek finale yükselmek için 20 Haziran'da 2. tur maçı yapacak. Son Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynayan Belarus'un ise gruptan çıkma şansı kalmadı. Belarus'un Türkiye'nin İtalya'yı yenmesiyle grubu sonuncu sırada bitirmesi kesinleşti. 

Milli Takım'ın çeyrek finaldeki rakibi, 20 Haziran Salı günü C Grubu'nun ikincisiyle D Grubu'nun üçüncüsü arasında oynanacak 2. tur maçının galibi olacak.

 

Türkiye üst üste 4. kez çeyrek finalde

Avrupa şampiyonalarına 7. kez katılan Türkiye, bu turnuvada üst üste 4. kez çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.

Toplamda da 5. defa çeyrek finalde yer alacak A Milli Takım, 2011, 2013 ve 2015'ten sonra 2017'de de ilk 8 takım arasına kalmayı başardı.

Türkiye, çeyrek finaldeki maçını 22 Haziran Perşembe günü Prag'da oynayacak. Milli Takım, 19 Haziran'da Belarus'la oynayacağı grup maçından sonra çeyrek final için 2 gün dinlenme fırsatı bulacak.

İtalya'ya karşı yenilgi yok

A Milli Kadın Basketbol Takımı, İtalya ile tarihinde oynadığı 6. resmi maçı da kaybetmedi.

İtalya'yla ilk kez 2009 yılında karşılaşan Milli Takım, rakibiyle oynadığı bütün resmi maçları kazanmasını bildi.

Hollingsvort'tan müthiş performans

Milli Takım'ın ABD asıllı tecrübeli oyuncusu Quanitra Hollingsvorth, İtalya karşısında muhteşem bir performans ortaya koydu.

İtalya karşısında sahadan 29 sayı, 21 ribauntla ayrılan 28 yaşındaki basketbolcu, maçın da en skorer ismi oldu.

Hollingsvorth özellikle ilk yarıdaki performansıyla dikkati çekti. İlk yarısı 30-30 sona eren maçta tecrübeli oyuncu, 18 sayı 10 ribauntla devre bitmeden "double double" yapmayı başardı. 

Son çeyrekte maç durdu

Karşılaşmanın son çeyreğinde yaşanan teknik arıza nedeniyle maç kısa bir süre durdu.

Bitime 1 dakika 20 saniye kala, salondaki skor tabelaları arızalandı. Bunun üzerine hakemler takımları önce "bench"e gönderdi.

Arızanın giderilmesi uzun sürünce iki takım oyuncuları da sahaya girerek ısınma hareketleri yaptı. Arıza, giderildikten sonra maç kaldığı yerden devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.