ABD'nin Kudüs kararı protesto ediliyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması, yurtta protesto edildi.

ABD'nin Kudüs kararı protesto ediliyor
Yayınlanma:

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) tarafından düzenlenen protestoda ise Sabancı Merkez Camisi'nde bir araya gelen grup, Filistin'de yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İl Müftüsü Hasan Çınar tarafından kıldırılan namazın ardından protestocular araçlarla konvoy halinde D-400 karayolundaki ABD Adana Konsolosluğu'nun önüne gitti.

Burada konsolosluk yakınlarında kurulan güvenlik çemberi dışında devam eden protestoda, taşıdıkları Türk ve Filistin bayrakları ve pankartlarla tekbir getirdi, sloganlar attı. 

Katılımcılar yine konvoy eşliğinde ABD Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanlığının da konuşlu bulunduğu merkez Sarıçam ilçesi İncirlik Mahallesi'ndeki İncirlik Üssü'ne gitmek üzere hareket etti.

Mahalle girişi polis tarafından kapatılması üzerine yakınlardaki kavşağa kadar gelen protestocular, buradan kornalar çalarak döndü.

Hatay'da da protesto edildi

Hatay'ın Kumlu ilçesinde Atatürk Anıtı önünde toplanan bir grup, tekbir getirerek, Kudüs için dualar etti.

Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, yaptığı konuşmada, Kudüs'ün Müslümanlar için çok önemli olduğunu söyledi.

Tüm Müslüman ülkeleri Kudüs için birleşmeye davet eden Karaosmanoğlu, ülkelerin tepki vermekte gecikmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Paç'ın da katıldığı protestoda tekbir getiren ve slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Rize

Rize'de Erbakan Vakfı İl Gençlik Kolları Başkanlığı öncülüğünde Memişağa Parkı'nda toplanan grup, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar attı.

 

Şırnak

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı protesto edildi.

Silopi Belediyesi Kadın Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, ABD ve İsrail aleyhinde sloganlar attı. 

Diyarbakır

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Dörtyol Camisi önünde toplanan bir grup vatandaş yürüyüş düzenledi.

Grup, "Kahrolsun ABD, kahrolsun İsrail, Mescid-i Aksa onurumuzdur, Kudüs İslam'dır İslam kalacak, Müslüman uyuma Aksa'ya sahip çık" sloganları attı.

İlçe Müftüsü Abdulhamit Turgut'un yaptığı duanın ardından grup dağıldı. 

Elazığ

Elazığ'da öğretmenevi önünde Elazığ İnsani Yardım Derneği öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri, tekbirler getirerek "Aksa'ya selam, direnişe devam, katil İsrail ve siyonist ABD" şeklinde sloganlar attı. 

Konya

Konya'da Kültür Park'ta toplanan çok sayıda kişi 5 dilde hazırlanan; "İsrail devlet değilki başkenti olsun", "Tek çare İslam birliği", "Kudüs, zalime mezar olacak", "Kudüs, kıble davasıdır" pankartlarıyla kararı protesto etti.

Kentte öğrenim gören 60 farklı ülkeden onlarca öğrencinin de destek verdiği protesto gösterisinde, Türkçe, İngilizce, Arapça, Fransızca ve Rusça "Kudüs ümmetindir" açıklaması okundu. 

Program, yapılan duayla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.