Afrin'de zulüm var

Suriye Ulusal Kürt Konseyi Basın Sözcüsü Osman, "Afrin'de zulüm var. Bu zulüm hem rejimin hem de PYD'nin hayata geçirdikleridir." dedi.

Afrin'de zulüm var
Yayınlanma:

Suriye Ulusal Kürt Konseyi Basın Sözcüsü Abdulbari Osman, yaptığı açıklamada, PYD/PKK'nın köylerine gelmesiyle Kamışlı'yı terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi. 

O yüzden hayatta kalabilmek adına Türkiye'ye sığındıklarını ve 4 çocuğuyla Gaziantep'te yeni bir hayata başladıklarını anlatan Osman, gelecekten umutlu olduklarına değindi.

PYD'nin de rejim gibi Kürt halkına iyi davranmadığını ifade eden Osman, "PYD kesinlikle bizlerin, Kürtlerin haklarını savunmuyor, bizim ideolojimize sahip değil. Bizler özgürlük, barış ve huzur arzusuyla yaşayan insanlarız. PYD ise zulmün adıdır." diye konuştu.

Suriye topraklarındaki Kürtlerin tıpkı rejim gibi PYD'nin de onlarca eziyetine ve zulmüne maruz kaldığını aktaran Osman, şöyle konuştu.

"Afrin'de zulüm var. Bu zulüm hem rejimin hem de PYD'nin hayata geçirdikleridir. Afrin'de hapsolan halklarımız, ne yapacağını da bilemiyor. Çünkü bir tarafta PYD denen zulüm grubu, bir tarafta da bizleri yok sayan rejim güçleri. Adeta hapsolmuş durumdayız. Bölge halkı da kime inanacağını, nereye gideceğini bilemez durumda."

"Afrin bölge halkının topraklarıdır"

Osman, Afrin'in PYD grubunun toprakları olamayacak kadar güzel, içerisinde özgürlük sevdalılarının olduğu bir alan olarak görülmesi gerektiğini vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Afrin, PYD'nin olamaz, olmamalı. Afrin bölge halkının topraklarıdır. O topraklar bizim gibi Kürt kardeşlerimizin alın teridir, emeğidir. Ama PYD şu an sahibi gibi görünse de kesinlikle onlara mal edilemez. Onlar bir şekilde oradan gitmek zorunda. Çünkü o topraklar, halkındır. Zulmedenlerin olamaz. Afrin'de herhangi bir savaş çıkarsa PYD'nin de o toprakları rejime teslim edeceğine inanıyoruz. Bu durumda da özgürlüğe inanan bölgedeki sivil halk rejimin insafına teslim edilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.