Ahıska Türkleri tiyatrosunun ABD turnesi sona erdi

Ahıska Türklerinin ünlü tiyatro kumpanyası "Miko Show"un ABD turnesinin son gösterisi, Ohio eyaletine bağlı Dayton kentinde yapıldı

Ahıska Türkleri tiyatrosunun ABD turnesi sona erdi
Yayınlanma:

DAYTON (AA) - Ahıska Türklerinin ünlü tiyatro kumpanyası "Miko Show", ABD turnesinin son gösterisini Ohio eyaletine bağlı Dayton kentinde gerçekleştirdi. 

Dayton merkezli Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi'nin (ATACC) organize ettiği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle gerçekleştirilen turnenin son gösterisi, Dayton Kroc Center gösteri salonunda düzenlendi. 

Kendi senaryolarını ve bestelerini hazırlayan oyuncu ile müzisyenlerin sahnelediği gösteri, bu yıl Atlanta, Louisville ve Denver kentlerinde de sahnelendi.

Gösteride sahnelenen skeçlerde yer alan Ahıska türküleri ve atasözleri, seyirciden büyük ilgi gördü.

ATACC Başkanı İslam Şahbendarov, gösteride Ahıska şivesinin kullanılmasının önemine dikkati çekerek, "Ahıska kültürünün devamı için bu ekibin ortaya koyduğu eserler hayati önem taşıyor" diye konuştu.

Miko Show'un kurucusu Ahıskalı yönetmen Mikail Süleymanov da gecenin ardından yaptığı açıklamada, turnenin çok eğlenceli geçtiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve YTB'ye desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Öte yandan, Süleymanov'un senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı "Gerçek Aşk" isimli sinema filminin ABD galası pazar günü Dayton'da düzenlenecek.

Filmde Ahıska Türklerinin örf ve adetlerinin yanı sıra Ahıskalıların tarihi kökenlerine sadakati anlatılıyor.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.