Ahmet Baydar: "Hakem hataları skoru etkiledi"

Atiker Konyaspor Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar deplasmanda oynanan E. Yeni Malatyaspor maçında hakem kararlarının sonucu direkt olarak etkilediğini söyledi.

Ahmet Baydar: "Hakem hataları skoru etkiledi"
Yayınlanma:

Basın Sözcüsü Ahmet Baydar yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz Perşembe gecesi takımımız tarihi bir galibiyet alarak hem camiamızı hem de ülkemizi gururlandırmıştır. Portekiz temsilcisi karşısında üst düzey futbol oynayan ve büyük efor sarf eden takımımız dinlenme ve yenilenme fırsatı bulamadan Pazar günü saat 14:00’te E. Yeni Malatyaspor ile puan mücadelesine çıkmıştır. Rakibimiz Vitoria Guiamnares ise UEFA maçı dönüşü karşılaşmasını Pazar gecesi 23.30’da oynamıştır. Kulüp olarak Yeni Malatyaspor ile oynayacağımız müsabakanın saatinin ileri alınması konusunda yaptığımız başvurulara olumlu cevap verilmemiştir. Buna rağmen takımımız rakibine karşı üstün bir oyun ortaya koymuş, karşılaşmanın genelinde oyunu kontrol eden, pozisyonlara giren ve neredeyse hiç pozisyon vermeyen taraf olmuştur” dedi.

HAKEM HATALARI SONUCU ETKİLEDİ

Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Ahmet Baydar E.Yeni Malatyaspor maçında hakem kararlarının sonucu direkt olarak etkilediğini söyledi.

Baydar, “ Malatya’da 1-0 öndeyken rakip takım futbolcusunun Eze’ye oyun durduktan sonra yapmış olduğu hareket sarı kart olarak değerlendirilmiş, peşi sıra aynı futbolcunun ceza sahası içinde Fofana’yı düşürmesi hem penaltı hem ikinci sarı kartı gerektirirken maalesef karşılaşma devam etmiştir. Skorun 2-0 rakibin 10 kişi kalacağı düşünüldüğünde deplasmandan üç puan ile ayrılmamız kazanma alışkanlığımızı ve galibiyet serimizi devam ettirme adına son derece önemli olacaktı. Ancak bu ve benzer pozisyonlarda yapılan hatalar Malatya’dan bir puan ile dönmemize neden olmuştur. Her şeye rağmen oyunun hâkimiyetini elinde tutan takım olmanın ve skoru değiştirecek nitelikte pozisyonlara girebilmenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizim için E. Yeni Malatyaspor maçı bitmiştir. Önümüzde son derece önemli bir süreç bulunmaktadır. Galatasaray, Salzburg, Kayserispor ve evimizde oynayacağımız Osmanlıspor maçından istediğimiz skorlarla ayrılmayı düşünüyoruz. Ama öncelikle, Milli Takım arasını iyi değerlendirip Galatasaray’a ligdeki ilk yenilgisini tattırmak istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.