Ahmet Sorgun: Uyanık ve beraber olmamız lazım

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, partisinin Konya İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen iftarda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Ahmet Sorgun: Uyanık ve beraber olmamız lazım
Yayınlanma:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "Müslümanlar birbirleriyle savaştıkça ağıtların dili Arapça, Türkçe, Kürtçe ve Farsça olur. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki zafer çığlıklarının dili de İngilizce, Almanca, Fransızca ve hatta İbranice olur." dedi.
Yetimlerin oluşmaması için gönül gönüle vermek gerektiğini ifade eden Sorgun, 25 yıl önce Irak'ta kimyasal silah algılarıyla milyonların yetim ve dul bırakıldığını bildirdi.

Sorgun, son günlerde Katar üzerinden İslam dünyasında yeni yetim ve dullar oluşturulmak istendiğini aktararak, "Buna karşı uyanık ve beraber olmamız lazım. Müslümanlar birbirleriyle savaştıkça ağıtların dili Arapça, Türkçe, Kürtçe ve Farsça olur. Ama şunu da çok iyi biliyoruz ki zafer çığlıklarının dili de İngilizce, Almanca, Fransızca ve hatta İbranice olur." dedi.

Okyanus ötelerinin temkinleriyle müslümanlara ambargo uygulamanın hiçbir akla ve vicdana sığmadığını belirten Sorgun, ambargo uygulayan ülkeleri tahrik ve teşvik edenlerin arabulucu rolü üstlendiğini vurguladı. 

Sorgun, "Yaşadığımız coğrafya pahalı bir coğrafya. Bu yüzden dört değil sekiz gözümüzü açmamız gerekiyor. Yoksa bize burada hayat hakkı yok." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.