AK Parti'de hedef siyasi belirsizliği en kısa sürede gidermek

AK Parti, MHP ile koalisyon kurulamaması durumunda ekonomik göstergeler, iç ve dış gelişmeler nedeniyle yaşanacak belirsizliğin en kısa sürede giderilmesini istiyor

AK Parti'de hedef siyasi belirsizliği en kısa sürede gidermek
Yayınlanma:

ANKARA (AA) - İLHAN TOPRAK- AK Parti, MHP ile koalisyon kurulamaması durumunda ekonomik göstergeler, iç ve dış gelişmeler nedeniyle yaşanacak belirsizliğin en kısa sürede giderilmesini istiyor. Bunun için seçimlerin 18 veya 25 Ekim ile kasım başında yapılması ihtimali üzerinde duruluyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeden de hükümet kurma yönünde sonuç çıkmazsa Türkiye seçime gidecek. 

Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan hükümeti kurma görevini aldıktan sonra CHP, MHP Genel Başkanları vle HDP Eş Genel Başkanları ile bir araya geldi. Anamuhalefet partisiyle koalisyon ortaklığı için heyetler ve genel başkanlar seviyesinde 40 saati aşan görüşmeler yapıldı. 

CHP ile görüşmelerden olumlu sonuç çıkmaması üzerine Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir kez daha görüşmek için randevu istedi. Bahçeli'nin görüşmeye ilişkin "şartlı" kabulü, dikkatleri bir kez daha Davutoğlu ve Bahçeli görüşmesine yöneltti. 

MHP'nin kapısı koalisyon teklifiyle çalınacak

Başbakan Davutoğlu, randevu talebine gelecek yanıta göre, hafta sonu veya hafta başında Bahçeli ile görüşmeyi planlıyor. 

Bahçeli'nin, azınlık ve seçim hükümetiyle ilgili tekliflere kapılarının kapalı olduğunu deklare etmesi üzerine Davutoğlu'nun MHP'ye "koalisyon" ve "gündemi-takvimi belli hükümet" kurma teklifini götürmesi bekleniyor. 

Devlet Bahçeli'nin, pazartesi günü yaptığı "Türkiye'nin erken seçim gündemi artık tedavülden kalkmış ve ikinci plana düşmüştür" açıklaması, görüşmelerde koalisyon seçeneğinin üzerinde daha fazla durulması ihtimalini gündeme getiriyor.  

TBMM haftaya olağanüstü toplantıya çağrılacak

Başbakan Davutoğlu'nun, MHP ile yapacağı görüşmenin ardından, MYK ve kabine üyelerini birlikte toplayabileceği ifade ediliyor.

Bahçeli ile görüşmenin de hükümet kurmayla sonuçlanmaması durumunda, TBMM, AK Parti grubunun imzasıyla "seçim" gündemiyle olağanüstü toplantıya çağrılacak. 

Davutoğlu, seçim kararının TBMM tarafından alınmasını tercih ettiği için muhalefet partileriyle temaslar sürdürülecek. 

Partiler arasındaki görüş ayrılığı, seçime hangi hükümetle gidileceği konusunda ortaya çıkıyor. 

AK Parti'de seçime gidilmesi yönündeki irade güçleniyor

Belirsizliğin giderilmesi, ekonomik göstergeler, iç ve dış gelişmeler nedeniyle seçim tarihinin mümkün olan en erken süre olarak belirlenmesini isteyen AK Parti'de ekim sonu veya kasım başında seçimlerin yapılması üzerinde duruluyor. 

Türkiye'nin kasım ayının ortasında G-20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak olmasının da göz önünde bulundurulduğu süreçte,  seçimin 18-25 Ekim veya kasım ilk haftası yapılması ihtimali ağırlık kazanıyor.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.