AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı: Bu hastalıklı bir düşünce tarzı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kadına yönelik şiddet sözlerine tepki göstererek, "Bu, maalesef hastalıklı bir düşünce tarzı. Bu, 'kadın şiddeti hak ediyor' gibi bir bakış açısı." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kavakcı: Bu hastalıklı bir düşünce tarzı
Yayınlanma:

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kadına şiddete yönelik sözlerine ilişkin, "Bu, maalesef hastalıklı bir düşünce tarzı. Bu, 'kadın şiddeti hak ediyor' gibi bir bakış açısı. Bir erkek ya da insan ne olursa olsun etrafındakilere şiddet uygulamamalıdır." dedi.

Kavakcı, AA muhabirine, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir programda, "Erkek işsizse eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır." sözlerini değerlendirerek, açıklamanın "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının "kadına karşı şiddeti meşrulaştırmaya çalışan bir anlayışı" yansıttığını belirten Kavakcı, "Hem işsiz bir erkeğin eve gittiğinde bundan dolayı huzursuzluk çıkartabileceğini teşvik eden hem de kadına karşı şiddeti meşrulaştıran bir açıklama. Ben bir insan olarak, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak, bir kadın ve anne olarak bunu asla kabul etmiyorum. Bütün kadın örgütlerini Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasını protesto etmeye davet ediyorum." şeklinde konuştu.

- "Kılıçdaroğlu'nu özür dilemeye davet ediyorum"

Siyasette zaman zaman gerginlikler yaşanabildiğini hatırlatan Kavakcı, "Kadına karşı şiddetin önlenmesine ilişkin insan hakları çalışmaları yapılırken böyle bir açıklamanın yapılmasını asla kabul etmiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nu özür dilemeye davet ediyorum." dedi.

Kavakcı, "Bu, maalesef hastalıklı bir düşünce tarzı. Bu, 'kadın şiddeti hak ediyor' gibi bir bakış açısı. Bir erkek ya da insan ne olursa olsun etrafındakilere şiddet uygulamamalıdır. Bir erkeğin, eşine farklı sebeplerden şiddet uygulamasının anlaşılır bir şey gibi takdim edilmesi ve bunun da anamuhalefet lideri tarafından yapılması asla kabul edilemez. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan ivedilikle özür bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.