AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:

"1 Kasım seçimlerinde inşallah güçlü bir iktidar çıkar, güçlü bir iktidar çıkarsa bir taraftan ekonomik daralmayı veyahut da durağanlığı aşar, bir taraftan da terörün belini kırdığı gibi artık yok eder, ortadan kaldırır diye düşünüyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki:
Yayınlanma:

NİĞDE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "1 Kasım seçimlerinde inşallah güçlü bir iktidar çıkar, güçlü bir iktidar çıkarsa bir taraftan ekonomik daralmayı veyahut da durağanlığı aşar, bir taraftan da terörün belini kırdığı gibi artık yok eder, ortadan kaldırır diye düşünüyoruz" dedi.

Niğde'de bir otelde düzenlenen "gençlerle buluşma" programına katılan Özhaseki, burada bazı partilerden AK Parti'ye katılan 150 kişiye rozetlerini taktı. 

Özhaseki, programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Kasım Milletvekili Gene Seçimi'ne değinerek, seçime gitmekten hoşnut olmadıklarını ancak siyasi olayların kendilerini buna mecbur bıraktığını söyledi.

CHP ile yapılan koalisyon görüşmelerinde en son gelinen noktada restorasyon hükümeti konusunda adeta kavga çıktığını dile getiren Özhaseki, şöyle konuştu:

"Koalisyon, evlilik yapmak demektir. Kabaca iki genç bir araya gelir; kadın-erkek konuşurlar. Biraz kendi içlerinde birbirlerini tanımaya çalışırlar, biraz tavizler verirler, sonunda da ortak bir yuva kurarlar. Ama siz yuva kurmaya başlarken karşınızdakine hakaret etmeye başlıyorsunuz, öyle bir şey olabilir mi? O anda kopar zaten. Restorasyon hükümeti kuralım. Yani bitmiş tükenmiş mahvolmuş bir yapı üzerine gelip hükümet kuralım. Bu hakaret gibi bir şey aslında. Restorasyon hükümetini 2002'de kurduk biz, hem de kendilerinin doğal liderlerinin Türkiye'ye getirmiş olduğu bu acı tablodan sonra kurduk." 

CHP ile koalisyon kuramayacakları netleşince MHP'ye yöneldiklerini ve arkadaşlarının büyük bir bölümünün MHP ile hükümet kurmayı istediklerini belirten Özhaseki, "Bir türlü Devlet Bahçeli ve herhalde yanındaki kurmay ekibi aşmak mümkün olmadı. 'Seçimlerden sonra asla hükümet kurmayacağız, hükümette olmayacağız, millet bize anamuhalefet görevi verdi' diyen bir Bahçeli vardı. Bugünlerde çıkıyorlar bunun zararını herhalde gördüler ki 'evet' kampanyaları başlatıyorlar, 'Koalisyon olursa gireceğiz' falan diyorlar ama bunu 3 ay önce söylemeliydiniz" dedi.

Özhaseki, "1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde inşallah güçlü bir iktidar çıkar, güçlü bir iktidar çıkarsa bir taraftan ekonomik daralmayı veyahut da durağanlığı aşar, bir taraftan da terörün belini kırdığı gibi artık yok eder, ortadan kaldırır diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "1 Kasım seçimlerinde, 7 Haziran seçimlerindeki gibi benzer tablo çıktığında tavrınız ne olur?" sorusunu Özhaseki, şöyle yanıtladı:

"Aynı tablo çıkarsa yapacak şey çok nettir. Millet demiştir ki 'Koalisyon kurun', buna uymak lazım. Benim dediğim dedik, çaldığım düdük denilen bir ortamı millet cezalandırıyor zaten, bu seçimlerde göreceksiniz. 1 hafta sonra hep beraber seçimlere gireceğiz. 1 Kasım seçimlerinde tek parti olarak çıkacağımıza inanıyorum. Çıkılmazsa, vatandaş aynı tavrı ortaya koyarsa çok net bir mesaj vardır, 'Kardeşim, kaç kere size söyleyeceğiz, artık koalisyon kurun' diyordur."

Özhaseki, daha sonra Semerkant Derneğinin Kent Meydanı'nda düzenlediği programda vatandaşlara aşure dağıttı, ardından AK Parti İl Başkanlığının değerlendirme toplantısına katıldı. 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.