Akıllı telefonlarda FETÖ izi

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonların otomatik klavye tahmininde tespit edilen bir açık kullanıcıları çileden çıkarttı.

Akıllı telefonlarda FETÖ izi
Yayınlanma:

Android'in yeni sürümüne sahip akıllı telefonlarda 'muhterem' kelimesi yazıldığında, Google'ın klavyesi otomatik olarak FETÖelebaşı Fetullah Gülen'in ismini öneriyor. Söz konusu açık hakkında sosyal medyada da kampanya başlatıldı.

Günümüzde kullanımda olan akıllı telefonların artık tamamında akıllı klavye özelliği bulunuyor. Bu klavye bazı imla hatalarını düzeltme ve sonra kullanılabilecek kelime tahmini yapabiliyor. Bu sistem özellikle yeni çıkan cihazlarda hem sistem üzerinden hem de internet senkronizasyonuyla tahminler yapıyor.

Google klavye geliştiricileri tarafından makine öğrenmesi yöntemi kullanılıyor. Android sözlüğü sürekli art arda kullanılan kelimelere göre kendisini yapılandırıyor. Eğer bir kelime hiç kullanılmadıysa kendi önerilerini sunuyor. ‘Muhterem’ ve ‘Hocaefendi’ kelimelerini yazdığınızda, daha önce bu kelimeleri yazmamış olsanız bile karşınıza FETÖ elebaşı Fetullah Gülen önerisi çıkıyor. Kullanıcılar bu rahatsız edici durumla ilgili Twitter üzerinden bir kampanya başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.