Aksaray'da "Organik Ürün Pazarı" açıldı

Aksaray Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, sağlıklı ürünler tüketilmesi, üreticinin kazançlı alışveriş imkanına kavuşması amacıyla, "Organik Ürün Pazarı" açıldı.

Aksaray'da "Organik Ürün Pazarı" açıldı
Yayınlanma:

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Büyük Bölcek Mahallesi'ndeki açılışta yaptığı konuşmada, organik tarım faaliyetlerinin, ilgili kanun, tarımın esasları ve yönetmelik çerçevesinde izin verilen girdilerin kullanılmasıyla yürütüldüğünü söyledi.

Organik tarımda temel amacın tarladan sofraya sağlıklı ürünlerin üretilmesi olduğunu ifade eden Zabun, "Organik tarım olabilmesi için bakanlığımızın sertifikasyon kuruluşları tarafından kontrol edilerek üretilen ürün olması gerekir. Bazı semt pazarlarında doğal ürün ve organik veya saf gibi ifadelerle satılan ürünler organik sayılmamaktadır. Organik olarak sayılabilmesi için öncelikle sertifika kurulunca denetlenmelidir. Satılan ürünlerde organik logosu olmalıdır." diye konuştu.

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak da Aksaray'ın organik pazara ciddi ihtiyacı olduğunu belirterek, pazarın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışa, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, çiftçi ve vatandaşlar katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.