Aksaray’da vatandaşlara sigortalı ve ücretli meslek kursları açılıyor

Aksaray’da İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen meslek edindirme kursları için başvurular başladı.

Aksaray’da vatandaşlara sigortalı ve ücretli meslek kursları açılıyor
Yayınlanma:

Dokuma konfeksiyon makinecisi, aşçı yardımcısı, ev tekstili kursu ve çocuk bakıcısı/çocuk bakım kursları Ortaköy ve Sarıyahşi ilçelerinde açılacak. Çok sayıda branşta eğitim vermek üzere hazırlanan kurs programına katılmak isteyenler kurs müracaatları için İlçe Halk Eğitim Merkezlerine bizzat müracaatı şeklinde gerçekleşecek. Pek çok farklı branşta verilecek kurslar ücretsiz olup kursiyerlere günlük 25 TL ücret ödenecek. Ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi, genel sağlık sigortası prim giderleri de karşılanacak.
Ocak ayı itibarı ile başlayan 44 kursta 366’sı erkek 532’si kadın olmak üzere 898 kişinin katıldığını ifade eden Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş, meslek edindirme kurslarının değişik branşlarda yılsonuna kadar il, ilçe ve belde merkezlerinde devam edeceğini söyledi. Bugüne kadar dondurma üretim elemanı, dokuma konfeksiyon makineci, fide yetiştiricisi, ev tekstil ürünleri hazırlama elemanı, aşçı yardımcısı, hasta kabul-kayıt görevlisi, hasta ve yaşlı refakatçısı, süt sığırı yetiştiricisi, halı dokuyucu (el tezgahı), çocuk bakıcısı/ çocuk bakım elemanı, ev tekstil ürünleri hazırlama elemanı kursları açıldı. Yeni açılacak kurslara ilave olarak ayrıca Aksaray merkezde hasta kabul kursu, yüzey boyama, girişimcilik ve gaz altı kaynakçılığı kurslarını halk Eğitim merkezimizle işbirliği içerisinde açacağız.

"382 girişimci ve 898 kursiyer sertifika ve meslek sahibi oldu"
16 programda 382 girişimciye uygulamalı girişimcilik sertifikalarını dağıttıklarını belirten İŞ-KUR Müdürü Akkuş, “Ayrıca 43 programda istihdam garantili ve garantisiz meslek edindirme kurslarımızla 516 kişiye sertifikalarını dağıttık. Bir taraftan yeni girişimciler kendi işlerini kurarak çalışma hayatına girerken diğer taraftan kursiyerlerimiz meslek öğrenerek İŞKUR aracılığıyla Aksaray İlimizin ara eleman ihtiyacını karşılıyorlar. Kadınların üretimde aktif rol almalarının teşvik edilmesi amacıyla halı dokuma kursları, eski hükümlülere girişimcilik kursları, engellilere meslek edindirme kursları, gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik sayısız kurslar düzenlendi. Bu eğitimi alan gençlerimiz, yüksek ücretlerle çalışma imkanları bulacaklardır. Aşçı yardımcılığı sertifikası ve devamında alabilecekleri aşçılık sertifikasıyla Aksaray’da ve Türkiye’nin herhangi bir yerinde rahatlıkla iş bulabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.