Akşehir Belediyesinden 55 bin liralık kitap desteği

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi, “Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor” projesi kapsamında kitap okuma yarışması için 55 bin liralık kitap desteği sağladı.

Akşehir Belediyesinden 55 bin liralık kitap desteği
Yayınlanma:

Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile başlatılan dört yıldır devam eden 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' Projesi kapsamında yapılan Kitap Okuma Yarışması için Akşehir Belediyesi 55 bin liralık kitap desteği sağladı. Akşehir Belediyesi tarafından ilçe genelinde özel ve resmi olan tüm ilkokul, ortaokul ve liselere yarışma kapsamındaki kitaplar ikişer set halinde temin edilerek dağıtılıyor. 55 bin lira tutarındaki kitapların okullara teslimi ile ilgili olarak Akşehir Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi.
Törende bir konuşma yapan Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Köseoğlu, Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor projesi paydaşlarına teşekkür ederek, “İzninizle Belediye Başkanımıza ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Eğitimci olarak ilçemizdeki akademik başarıyı destekleyen unsurlar arasında yer alan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimize Belediye Başkanımızın destekleri, Konya ilimizde Akşehirimizin hep ön sırada yer almasını sağlamıştır. Kurumlarımız adına Belediye Başkanımız Salih Akkaya Beyefendiye bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

"En büyük destekçimiz değerli öğretmenlerimizdir"
Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor Projesi’nde 3 yılı tamamlayıp, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 4. dönemin startını verdiklerini söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ise, “Güzel bir projeye imza attık. Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sadık Köseoğlu Beyefendi bizim belediye olarak yaptığımız destekler için teşekkür etti. Ben bu teşekkürü de büyük bir heyecanla, onurla Akşehir Belediyesi’nin karar organı olan Meclis Üyelerimiz adına ve Tüm Akşehir Belediyesi çalışanlarımız adına almış oluyor, teşekkür içinde ben şükranlarımı sunuyorum. Bu 1 Milyon Kitap Projemizde bizim en büyük destekçimiz değerli öğretmenlerimizdir. Kitap okumak gerçekten çok önemli. Kitap okumanın önemine inandığımız için 1 Milyon Kitap Projemizi Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Ticaret ve Sanayi Odamız ve Eğitim Center Yayınevi ortaklığıyla 3 yıl önce başlattık. Projemizin birinci yılında 200 bin, ikinci yılında 250 bin, üçüncü yılında ise 270 bin, yani toplamda 720 bin kitabı 3 yılda okumakta bizim için ayrı bir onur ve şereftir. Akşehir gençlerini de bu yakışırdı zaten. Daha 3. yılın sonunda 720 bine ulaştık. İnşallah 5 yıl yıl dolmadan bir milyon hedefimizi gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz. Projemiz kapsamındaki tüm etkinliklerin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda hedeflerimizin üstünde bir başarıyla tamamlanmasını, Akşehirimize, istikbalimizin güvencesi olan Türk Gençliğine katkılar sağlamasını düşünerek hepinize selamlarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

55 bin lira değerindeki kitaplar tüm okullara dağıtılacak
Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk’te yaptığı konuşmada kaymakamlık olarak projeye kendilerinin de maddi destek sapladığına değinerek, “İnşallah bu senede katkımız devam edecektir. Değerli arkadaşlar konunun teknik detaylı bilgilerini değerli belediye başkanımız ifade ettiler. Psikologlar, pedagoglar, insan kişiliğinin şahsiyetinin ilk 7 yılda şekillendiğini ifade ediyorlar. Yani bu sevgili yavrularımızın bu yaşlarda kişilikler belirleniyor, şekilleniyor. Bu da daha çok ilköğretim çağına tekamül eden bir zaman dilimini esas almaktadır. Bu sebeple çocuklarımızın eğitimine çok önem vermek durumundayız. Çocuklarımızı özgüven duygusuyla desteklememiz ve geliştirmemiz gerekiyor. Aksi takdirde; eğer özgüvenini elde edememiş bir gençlik var ise, bilgiyle donatılmamış bir gençlik varsa maalesef geleceğimiz olan gençler ileriye güvenle bakamaz. Cahil kaldığınız zaman her zaman sömürülürsünüz, cahil bir insan maskara olur. Diğer insanların sömürüsüne hakim bir hale gelir. Ülkelerde böyledir” şeklinde konuştu
Konuşmaların ardından “Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor“ projesi kapsamında Akşehir Belediyesi’nin desteğiyle temin edilen kitapların okullara dağıtım törenine geçildi. Törene katılan protokol tarafından sembolik olarak kitaplar okullara takdim edildi. 55 bin lira değerindeki kitaplar ikişer takım halinde Akşehir Belediyesince ilçe genelindeki tüm okullara dağıtılacak. Törene; Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk, Akşehir Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, ilçe protokolü, Belediye Meclis Üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.