Alaaddin Keykubat Köşkü gün yüzüne çıkarılıyor

Konya'da Sultan II. Kılıçaslan tarafından yaptırılan Sultan Kılıçaslan Köşkü'nde devam eden kazı çalışmalarında, 5 metre yüksekliğinde 6 burçlu sur duvarları ortaya çıkarıldı

Alaaddin Keykubat Köşkü gün yüzüne çıkarılıyor
Yayınlanma:

KONYA (AA) - Sultan II. Kılıçaslan tarafından yaptırılan Sultan Kılıçaslan Köşkü'nde "2. Kılıçarslan Köşkü Koruma, Canlandırma ve Kentsel Tasarım Projesi" kapsamında yapılan kazı çalışmalarında önemli tarihi kalıntılara ulaşıldı.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Selçuklu başkenti Konya'da, tarihi eserler restorasyon ve kazı çalışmalarıyla tek tek ayağa kaldırılıyor. Kentin ortasındaki 'Alaaddin Tepesi' adı verilen höyüğü çeviren Selçuklu surlarının bir burcu üzerine oturtulmuş olan Sultan Kılıçaslan Köşkü, koruma ve canlandırma projesi kapsamında yeniden hayat bulmaya hazırlanıyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir kafede düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Alaaddin Tepesi'nin hazinelerinin gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.

 "6 burçlu sur duvarları ortayı çıkarıldı"

İnce Minare ile Kılıçarslan Köşkü arasında bir çalışma yürütüldüğünü anlatan Akyürek, "5 metre yüksekliğinde 6 burçlu sur duvarları ortaya çıkarıldı. Alaaddin Tepesi bu çalışmayla şehrin içinde bir park olmasının ötesinde Konya'nın tarihsel ve kültürel geçmişini ortaya çıkaracak ve bir kalenin varlığı hissedilecek. 2. Kılıçarslan Köşkü ve Alaaddin Camii arasında kalan alanın seyir terası, Selçuklu arkeolojisi ve Alaaddin Tepesi bilgilendirme meydanı olarak kullanılması planlandı" diye konuştu.

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.