Alman Savunma Bakanı'ndan Konya açıklaması!

Alman Savunma Bakanı'ndan Konya açıklaması!

Alman Savunma Bakanı'ndan Konya açıklaması!
Yayınlanma:

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Türkiye ile mutat askeri işbirliğinin sorunsuz devam ettiğini söyledi. Leyen, Alman milletvekillerinin Konya’daki NATO üssünde bulunan Alman askerlerini ziyaretinin ertelenmesine ilişkin, "NATO'nun Türkiye ile çok sayıda görüşme yapması iyi. Çünkü NATO içindeki ihtilaftan sadece Rusya ve DEAŞ’ın faydası olur" dedi.
Leyen, Alman Haber Ajansı’na (DPA) yaptığı açıklamada, Türkiye’de konuşlandırılan tüm askerlerin durumunun iyi olduğunu belirtti.

Bunun Ege Denizi’ndeki kaçakçılıkla mücadelede, İncirlik’ten ayrılma sürecinde bulunan askerler ve Konya’daki NATO üssünde yer alan 9 asker için de geçerli olduğunu aktaran Leyen, "Siyasi gerginliğin ötesinde askeri alanda günlük işbirliği sorunsuz devam ediyor." ifadesini kullandı.

Leyen, DEAŞ ile mücadelede ve NATO’daki diğer görevlere ilişkin tüm askeri görevlerin yerine getirildiğini vurguladı.

Alman milletvekillerinin Konya’daki NATO üssünde bulunan Alman askerlerini ziyaretinin ertelenmesine ilişkin Leyen, "NATO'nun Türkiye ile çok sayıda görüşme yapması iyi. Çünkü NATO içindeki ihtilaftan sadece Rusya ve DEAŞ’ın faydası olur." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan DPA’nın Almanya Ekonomi Bakanlığı çevrelerine dayandırdığı haberde, Türkiye'ye silah ihracatı konusundaki tüm başvuruların incelendiği ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.