Altunyaldız, "Metro projesi ihaleleri devam ediyor"

AK Parti Konya Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız Konya metrosu projesine hızla devam edildiğini ve ihale sürecinde olduğunu söyledi.

Altunyaldız, "Metro projesi  ihaleleri devam ediyor"
Yayınlanma:

Altunyaldız şehirlerin ulaşım entegrasyonun çok önemli olduğunu ve yaşam kalitesini doğrudan etkilediğini söyledi. Metro hattı ihalelerinden Necmettin Erbakan-YHT Garı-Meram hattının yapım ihalesine alındığını, Kampüs-YHT Garı-Meram hattının ise yatırım ihalesine hazırlandığını söyledi.

ULAŞIMDA İLKLERE İMZA ATTIK

Konya'nın Yüksek Hızlı Trene ulaşan ilk illerden olduğunun altını çizen Altunyaldız, "Ulaşımdaki konforun, ulaşımdaki rahatlığın ülkeleri ne kadar etkilediğine çok yakından şahit olduk. YHT ile Konya'nın hem trafiği arttı hem de cazibesi arttı. YHT Garı'nın projesinin bitmesi ile birlikte bu daha da aratacak. 2018 sonu ve 2019 başında YHT Garı'nın hizmete alınmasını bekliyoruz. Garın bitimi hem şehirler arası hem de şehirler için ulaşımın bir arada olmasını sağlayacağız. Ulaşım konforu şehirlerin yaşam döngüsünde de, sanayi ve ekonomik gelişmelerinde de ekonomik yapılarında da ve diğer entegre alanlarında son derece önemli. Bu kapsamda şehirler arası ulaşım ve şehirler içi ulaşım birbirini tetikleyen çok önemli iki unsur. Eğer şehir içindeki ulaşımı rahatlatarak, şehirler arası ulaşıma entegre ederseniz o zaman iki ulaşım ağını birbirine entegre etmiş ve şehrin ulaşım güvenliğini, rahatlığını sağlamış ve şehre değer katmış olursunuz. AK Parti hükümetleri olarak bu konuda bir çok yeniliklere imza attık. Özellikle duble yolların 25 bin kilo metreye kadar uzanması, otoyolların devam etmesi ve YHT'yi ülkemize kazandırmamız, Marmaray ve Avrasya projelerinin realize edilmesi, her ilin çok rahat bir şekilde havaalanlarına erişmesi gibi ulaşımı kolaylaştırdık ve rahatlattık" şekline konuştu.

"METRO İKİ HATTAN GEÇECEK"

Çalışmaların  birkaç sene önce başladığını söyleyen Altunyaldız, "İki aks şeklinde ilerliyoruz. Proje Necmettin Erbakan-YHT Garı-Meram hattı olarak, ikincisi Kampüs-YHT Garı-Meram olarak devam ediyor. Şu anda net olan bir şey var; Necmettin Erbakan-YHT Garı-Meram hattının bitmesi. Bu hat yatırım programına alındı inşaallah yapım ihalesi aşamasındayız. Yapım ihalesi olunca 21 kilo metrelik hattın çalışmasına başlanmış olacak. Ön süreç tamamlandı şimdi yapım ihalesi sürecinde. İnşallah ihale sürecinden sonra çalışmalara başlanacak. Kampüs-YHT Garı-Meram hattının proje çalışmaları günlerle sayılacak ölçüde yeni bitti. İnşallah onu yatırım aşamasına alacak aşamadayız. Ulaştırma Bakanlığımız ve Kalkınma Bakanlığımız arasındaki yazışmalar başladı. Biz de konuyu yakından takip ediyoruz. Yatırım aşamasına alınmasıyla birlikte yapım ihalesi aşamasına gelmiş olacak. Biz arzu ediyoruz ve temenni ediyoruz ki bu hatların bir an önce bitirilmesi ile birlikte yerel ulaşım ağının Mersin ve Antalya arasındaki YHT'ler ile entegre edilerek Konya'yı ulaşım ağının merkezi haline gelmesi çalışmalarını takip ediyor ve bakanlıklarımız nezdinde hızlandırılması noktasında çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Geldiğimiz nokta bu. İnşallah yapım ihalesi sürecinde ve diğer ihalenin yatırım programına alınması sürecini yakında açıklayacağız. Yapım ihalesi ile ilgili net bir tarih veremiyoruz şu an. Bunu bakanlığımızla çalışıyoruz. İnşallah oradaki gelişmeleri net bir tarihin çıkması ile birlikte duyurmuş olacağız" diyerek sözlerini noktaladı. 

Muhabir: Veysel Güneş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.