Ampute Milli Takımı ve ünlü sporcular 'engellere çalım' attı

Ampute Milli Takımı ile ünlü sporcular, engelliler için bir araya gelerek futbol oynadı.

Ampute Milli Takımı ve ünlü sporcular 'engellere çalım' attı
Yayınlanma:

Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takımı ile ünlü sporcular, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla Maltepe Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte futbol maçı yaptı.

Maltepe Belediyesi Yalçın Kızılay Kapalı Spor Salonu'nda, engellilerin yaşadığı sorunları anlamak, toplumsal duyarlılık oluşturmak adına "Engellere Çalım" sloganıyla düzenlenen etkinlikte Ampute Milli Takımı futbolcuları ile ünlü sporcular, karşı karşıya geldi.

Etkinlikte konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, etkinlikle farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Engellilere yönelik ön yargıların ortadan kalkmasını arzuladıklarını dile getiren Kılıç, "Bu organizasyonları giderek çoğaltmak ve engelli kardeşlerimizin seslerini her kesime duyurmak zorundayız. Ancak böyle bir hedefiniz varsa başarılı olabilirsiniz. Hayatın karşısındaki tüm engellere karşı sevgi duvarını öreceğiz." dedi.

Ampute Milli Takımı oyuncularından Feyyaz Gözaçık ise diğer engellilere örnek oldukları belirterek, "Güzel bir mücadele oldu. İki takım da günün anlam ve önemine uygun davranışlar sergiledi." diye konuştu.

Müsabakada ünlüler takımında yer alan boksör Adem Kılıççı da Ampute Milli Takım'ın elde ettiği başarıyla engellilerin neleri başarabileceklerini gösterdiklerini söyledi.

Kılıççı, engellilerin yer aldığı her organizasyona destek vereceklerini aktararak, "Çok güzel bir maç oldu. Bu kadar zorlu geçebileceğini tahmin etmiyordum. Amacına uygun bir etkinlik oldu gereken mesajı verdiğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, Fatih Karakuş, Serkan Dereli, Sedat Kurt, Feyyaz Gözaçık, Ökkeş Böke ve teknik direktör Uğur Özcan'dan oluşan Ampute Milli Takımı futbolcuları ile eski oyuncular İbrahim Yattara, Ahmet Dursun, boksör Atagün Yalçınkaya, bir programda yarışmacı olan Ogeday Girişken ve boksör Adem Kılıççı'nın bulunduğu ünlüler karmasının karşılaştığı futbol müsabakası 4-4 sonuçlandı.

Bu arada Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da Ampute Milli Takımı oyuncularının bulunduğu takımda forma giydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.