Anadolu medyası bu tuzağa düşmeyecek

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, ABD'deki kumpas davası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "ABD Basını ve siyasilerinin hazırladığı tuzağa düşmeyeceğiz. Bu çerçevede ulusal medya mensuplarına da sorumluluk çağrısı yapıyor, milli ve yerli bir duruş göstermelerini bekliyoruz.” dedi.

Anadolu medyası bu tuzağa düşmeyecek
Yayınlanma:

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan konuyla ilgili "Anadolu Medyası tuzağa düşmeyecek" başlıklı bir açıklama yaptı. 

Burhan açıklamasında şunları kaydetti:

"Amerika Birleşik Devletlerinde başlayan Rıza Sarraf'ın da içinde yer aldığı kumpas davası ile ilgili son günlerde yerli ve yabancı medyada ülkemiz aleyhine bazı haberler çıkmaktadır. Bu haberler zaman ayarlı, sonuç almaya dönük sipariş haberlerdir. Yapılan bu haberlerle görünüşte Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve ailesi hedef alınmaktaysa da asıl hedefin Türkiye olduğunu görmemiz gerekir. Son dönemde Suriye’de ve Kuzey Irakta PKK ve YPG’ye karşı vurulan darbeler maalesef batılı dostlarımızı mutsuz etmiştir. Milli üretim, milli sanayi ve bağımsız dış politika diyen Cumhurbaşkanımız hedef tahtasına oturtulmuştur.

Bizler Anadolu Yayıncıları olarak bu tuzağa düşmeyeceğiz! Varsa yapılan yanlışlar kendi aramızda çözeriz. Kaldı ki ismi geçen şahıslar siyasetten çekilmişlerdir. Bu dava ile Türkiye’nin köşeye sıkıştırılmak istendiği çok açıktır. Sayın Erdoğan’a kurulan tezgâh üzerinden ülkemize operasyon çekme çabalarını görüyor ve itiraz ediyoruz. 

Darbelere, mandacılığa, ihanete hiçbir zaman prim vermeyen Anadolu medyası olarak üyemiz bulunan 348 yerel medya kuruluşu ile bu darbe sürecine dur diyeceğiz. ABD Basını ve siyasilerinin hazırladığı tuzağa düşmeyeceğiz. Bu çerçevede ulusal medya mensuplarına da sorumluluk çağrısı yapıyor, milli ve yerli bir duruş göstermelerini bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.