Anadolu Yayıncılar Birliği'nden imdat çığlığı

Anadolu Yayıncılar Birliği, yerel medya için 'kapanmasın' çağrısı yaptı. Çukurambar Mado'daki basın toplantısında açıklama yapan dernek başkanı Sinan Burhan, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız sizlere buradan imdat çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Anadolu Yayıncılar Birliği'nden imdat çığlığı
Yayınlanma:

Anadolu Yayıncılar Birliği, son günlerde kapanan yerel medya ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Dernek Başkanı Sinan Burhan "25 yıldır yayın yapan köklü kuruluşlarımızdan ilk önce Ege TVkapandı. Arkasından geçen ay Kanal A televizyonu kapandı. Şimdi ise diğer yerel televizyon kanalları kapanma tehlikesi yaşıyor. Uydu ücretlerini ödeyemez hale geldik" dedi. 

Burhan'ın yaptığı açıklama şöyle: 

Anadolu medyası her zaman milli iradenin yanında yer almıştır. Anadolu medyası ara rejimin yanında yer almaz. Anadolu medyasından darbeci olmaz. Anadolu medyasından mandacı olmaz.  Anadolu medyası kurtuluş savaşındaki kuvayi milliye ruhuna sahiptir.

Bizler 27 mayıs darbesine destek vermedik. Biz 12 eylül darbesinde yoktuk. 28 şubata direndik. 17 25 aralık darbe girişimini yapan fetoya karşı cumhurbaşkanımıza destek verdik. 15 temmuz da saat 22.00’ den itibaren darbe karşıtı yayınlar yaptık. Halkımızı meydanlara çağırdık ve bir ay boyunca demokrasi nöbetini bırakmadık.

Yerel medyanın korunması gerekir. Yerel medya milli birliğimizin teminatıdır. Demokrasi ve insan haklarının teminatıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız sizlere buradan imdat çağrısında bulunuyoruz. Yerel televizyonlar kapanmak üzeredir. 25 yıldır yayın yapan köklü kuruluşlarımızdan ilk önce Ege TVkapandı. Arkasından geçen ay Kanal A televizyonu kapandı. Şimdi ise diğer yerel televizyon kanalları kapanma tehlikesi yaşıyor. Uydu ücretlerini ödeyemez hale geldik.

Ulusal televizyon kanalları ile yerel televizyon kanalları aynı ücreti ödüyor. Bu adaletsizliğe bir dur demek gerekir. Bizlerin reklam pastasından aldığımız pay sınırlıdır. Ayakta kalmaya çalışıyoruz. Artık soluk alamaz hale geldik.

Sayın Cumhurbaşkanım sizler her daim yerel televizyonların yanında yer aldınız.  Yerel medyanın sorunlarının çözümü noktasında bürokrasiye, hükümete talimat verdiniz ancak bu konuda bir adım atılmadı. Bürokrasinin kör ve sağır koridorlarında kaybolduk. Bu sorunun çözümü için siyaset mekanizmasıda adım atmıyor. Tamam, haklısınız diyorlar bir çözüm yok. Artık biz çok yorulduk. Bu çağrımıza bir kulak verin. Artık imdat diyoruz. Kapanmak üzereyiz.

Binlerce istihdam yapan, vergi veren, kendi ili ve ilçesinin tanıtımını yapan yerel televizyonlar teker teker kapanacaktır. Türksattan gerekli adımlar atılmıyor. Biz zarar ediyoruz. Biz bu konuyu çözemeyiz diyorlar. Türksat artık bizi duymalıdır. Bu vurdumduymazlık bitmelidir. Lütfen bu konuda bize destek olun.

İkinci büyük sıkıntımız ise telif hakları ile ilgilidir. Bu konuyla ilgili çalışan meslek örgütleri hapis cezaları ile para cezalarıyla bizleri canımızdan bezdirdiler.  Onlarca meslek örgütü var. Biz kime telif ödeyeceğiz. Bizler bu telif konusununda çözülmesini istiyoruz. Radyo televizyon üst kuruluna aylık yüzde bir buçuk reklam payı ödüyoruz. Gerekirse kültür bakanlığınada yüzde birbuçuk telif öderiz. Bakanlık bu telifi meslek birliklerine dağıtır. Bu konuyla ilgili bir adım atılmaldır.

Son olarak cumhurbaşkanımızın seyahatlerine anadolu medyasınında katılmasını arzu ediyoruz. Yerel medyanın bilgi ve görgü seviyesini artırmak için bu projeye destek verilmelidir. Cumhurbaşkanımızdan bu seyahatler konusunda destek bekliyoruz.

62 anadolu kanalı adına imdat diyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.