Arat: “Başbakan hiçbir ismi işaret etmedi”

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Selçuk Üniversitesi (SÜ) rektörlük seçimlerinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve AK Parti Konya Teşkilatı’nın adaylar içerisinden her hangi bir isimi işaret etmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Arat: “Başbakan hiçbir ismi işaret etmedi”
Yayınlanma:

AK Parti Konya İl Teşkilatı, düzenlenen bir programda Konya basın ve yayın kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Selçuk Üniversitesi rektörlük seçimleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Arat, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve AK Parti Konya Teşkilatı’ın rektörlük seçimlerini yakından takip ettiklerini bildirdi. SÜ’nün Konya açısından önemli bir üniversite olduğunu belirten Arat, “Geniş ve aynı zamanda da hantal bir yapıya bürünen SÜ’ nin, birikmiş sorunlarının, ihtiyaçlarının ve geleceğe eğitim alanında daha etkin bir SÜ çıkarmanın yollarını elbette siyaset kurumu olarak bizler arıyoruz takip ediyoruz, Başbakan’ımızda bunu takip ediyor” dedi.

“ADAYLARIN İSTEĞİ ÜZERİNE BAŞBAKANIMIZ TAVSİYEDE BULUNDU”

Arat, adayların Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan randevu isteği talebi üzerine Başbakan’ının bu randevulara büyük bir özveriyle cevap verdiğini söyledi. Adayların Başbakan’la defalarca görüştüğünü ifade eden Arat, yapılan görüşmelerde beş kişinin isminin öne çıktığını belirtti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun adayların arzu etmesi halinde kendi içlerinde bir mutabakata varmalarını istediğini söyleyen Arat, adayların bir araya gelerek kendi aralarında yazı bir metin çıkararak mutabakata vardıklarını kaydetti. Adayların bir araya gelerek ‘Başbakanımızın bize bir tavsiyesi olursa uyacağız’ demeleri üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da adayların kendi istekleri doğrultusunda, içlerinden birinin üzerinde anlaşmaya varılarak, onunla seçime gidilebileceğini tavsiye ettiğini ifade eden Arat, zaman içerisinde adayların arasındaki anlaşmanın bozulduğunu söyledi.

“MUTABAKAT BOZULDU, BAŞBAKAN’IN TAVSİYESİ KALKTI”

Adayların kendi aralarında anlaşmaya bağladıkları mutabakat metninin ortadan kalktığını belirten Arat, “Hal böyle olunca elbette ki Başbakanımız o tavsiyesi bir anda ortadan kalmış oldu. Çünkü mutabakat ortadan kalktı. Bu gün itibariyle biz SÜ’nün öğretim görevlilerinin oluşturacakları demokratik irade üzerine gerek Başbakanımız gerekse AK Parti Konya Teşkilatı ve milletvekillerinin doğrudan bir müdahalesi söz konusu olamaz” dedi. Seçimin demokratik ortamda yapılması gerektiğini belirten Arat, “SÜ’nin bildiğim kadarıyla bin 200’e yakın bir oyla rektör seçilecek. Üniversitede akademik gelişimini tamamlamış bin 200 kişinin kendi iradeleri doğrultusunda seçimlerini yapacaklar ve bu seçimin sonucunda YÖK oluşan o altı kişiyi çağıracak ve Cumhurbaşkanına götürecektir. Süreç böyle işledi” diye konuştu.

“BU TARTIŞMALAR BİZİ YIPRATMAZ”

Rektör adayları içerisinden herhangi bir ismin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun adayı olmadığını burgulayan Arat, “Zaten böyle bir şeyde hiç olmadı. Süreci anlattım. Bugünden sonrada ayın 17’sinde seçimler var. Üniversite kendi demokratik tercihini yapacaktır ve o tercihin sonucunda da YÖK atanacak ismi Sayın Cumhurbaşkanımıza bildirecektir. Burada, Başbakanımız o ismi aday gösterdi, o şu kadar oy alırsa, bu, bu kadar oy alırsa hesabının içine girilmemeli” dedi. Ayrıca, Musa Arat, rektörlük tartışmalarının AK Parti’yi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu yıpratacak düzeyde olmadığının altına çizerek, “Çünkü bu işin aslını en iyi o adaylar biliyor. Bizim doğrudan işaret edeceğimiz bir isim söz konusu olmaz” dedi (Adnan Yıldırım)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.