Artık sim kartları unutun!

Akıllı telefon üreticileri sim kartların yerine bağlantı ile iletişimi sağlamayı planlıyor

Artık sim kartları unutun!
Yayınlanma:

Milyarlarca kişinin telefonlarında kullandığı SIM kartlar tarih oluyor. Şimdilik saat ve tabletlerde kullanılmaya başlanacak olan teknolojiye eSIM ismi verildi. Artık birden fazla cihaz eSım'le uzaktan kullanılabilecek.
Sabah Gazetesi yazarı Timur Sırt'ın konuyla ilgili yazısı:
Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress-MWC 2016) 150 binden fazla profesyoneli 22-25 Şubat tarihleri arasında Barselona'da buluşturacak. Mobil dünyanın geleceği ve yeni ürünlerin konuşulacağı kongrede, dikkat çeken gündemlerden biri gömülü SIM kart (eSIM) çözümü. Öncelikli olarak saat ve tabletlerde kullanılacak çözümle ilgili büyük ölçüde anlaşma sağlandı. Tüm dünyada internete bağlı cihazların sayısı 7.6 milyarı aştı. Mobil abone rakamı ise yüzde 5 artışla 3.8 milyara ulaştı. Cihaz üreten operatörlerin fiziksel SIM kart dağıtımının yeterli olmayacağını savunuyor. GSM Birliği, operatörlerle akıllı telefon ve SIM kart üreticilerinin, gömülü ve uzaktan kontrolü sağlanabilen eSIM kart için çalışma yapıldığını açıkladı.

CİHAZLAR KİMLİKLE TANINACAK

Projeyle akıllı saat, bileklik ve tabletlere eSIM yerleştirilecek. Böylece her tüketici cihazının kablosuz erişim için bir kimliği olacak. Var olan SIM kartlı cihazların bu yapıya geçmesi zaman alacak. Üretimi yapılacak telefon, tablet ve özellikle giyilebilir cihazlar çok yakında eSIM teknolojisini kullanabilecek. Bir kişiye tanımlı tek hesapta birkaç SIM kart kullanılması kolaylaşacak.

GÜVENLİK SORUNU

Yakın gelecekte satın aldığınız bir cihaz için operatör mağazasına gitmenize gerek yok. Çünkü yeni teknolojiyle SIM kart değişikliği yapılmayacak. Tüm kullanıcı bilgileri uzaktan yüklenecek. Aslında bu girişim makineden makineye internet konusunda başlamıştı. Otomobil üreticileri de bu konuda ilk ciddi adımı atmıştı. Gömülü eSIM'de en önemli sorun güvenlik standardı. Tüm taraflar, havadan erişimde güvenlik standartlarını oturtmaya çalışıyor. Makineler arası internet bu standartlar netleşirken tüketici tarafında da çalışmalar devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.