ASEAN ortaklığı ekonomik ilişkilere ivme kazandıracak

Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Gürbüz "Endonezya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler çok daha fazla potansiyele sahip. ASEAN ile sektörel diyalog ortaklığı, KEK Toplantısı, Serbest Ticaret Anlaşması müzakereleri bu potansiyeli artıracaktır"

ASEAN ortaklığı ekonomik ilişkilere ivme kazandıracak
Yayınlanma:

Türkiye'nin Cakarta Büyükelçisi Mehmet Kadri Şander Gürbüz, Türkiye'nin ile Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği'nin (ASEAN) ASEAN'ın sektörel diyalog ortağı olmasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. 

Büyükelçi Gürbüz, söz konusu ortaklığın şu ana kadar Tükiye ile sadece üç ülkeye daha verildiğini belirterek, "Eski zamanlarda Pakistan, 2015'te Norveç ve 2016'da ise İsviçre sektörel diyalog ortaklığına kabul edilmiş. Türkiye ASEAN'ın dört ortağından biri oldu." ifadesini kullandı.

Ortaklığın Türkiye-Endonezya ilişkilerinin de en üst seviyeye çıkmasında önemli rol oynayacağını dile getiren Gürbüz, şöyle konuştu:

"Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, 5-6 Temmuz'da Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirmiş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. Bu ziyaret kapsamında alınan kararlarla 10-11 Ekim'de Endonezya'da Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı yapılacak. Bu toplantıya Türkiye KEK Eş Başkanı olarak Başbakan Yardımcımız Fikri Işık'ın katılması bekleniyor. Widodo'nun Türkiye ziyaretinde kararlaştırılan Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin birinci turu da bu çerçevede başlatılacak."

Gürbüz, bu anlaşma ve toplantıların ikili ilişkilerin gelişmesinde çok faydalı olacağını vurgulayarak, "Endonezya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler şu ankinden çok daha fazla potansiyele sahip. ASEAN ile sektörel diyalog ortaklığı, KEK Toplantısı, Serbest Ticaret Anlaşması müzakereleri bu potansiyeli artıracaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.