Askıda yemek var

Konya’da bulunan bir restaurant, insanlara her gün iftar yemeği veriyor. ‘Askıda yemek var’ uygulamasıyla, hayırsever müşterilerin katkısıyla, ihtiyaç sahipleri günlük olarak karınlarını doyurabiliyor.

Askıda yemek var
Yayınlanma:

Rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı dini açıdan taşıdığı önemle birlikte müminler arasında sosyal açıdan da yardımlaşma ve dayanışmanın en yüksek olduğu aydır.

Ramazan ayı maddi ve manevi birçok güzelliklerin bir arada yaşandığı, duygu ve hissiyatın öne çıktığı mübarek bir aydır.

ÇORBADA SENİN DE BİR TUZUN OLSUN

Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayı, Ramazan ayı sen tok iken karınları aç olan insanları düşünme ayı, Ramazan ayı yardımlaşma ayı olduğunu söyleyen Souge Moison Yemek Tarifi Eviniz’in sahibi Nevzat Eraslan, askıda yemek var uygulaması ile her gün ihtiyaç insanlara iftar veriyor. Ersalan, “Askıda yemek var uygulaması ile ihtiyacı olan insanların yararlanması ama aynı zamanda da ihtiyacı olan ve ulaşamayan kişilere ulaşmak amacıyla bu uygulamayı başlattık. Bu faaliyete müşterilerimiz ve dostlarımızın da katkısı oldu. Ramazan ayı için başlattığımız bu uygulamayı yıl boyunca, sürekli devam ettirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

“İHTİYAÇ SAHİBİNİN KAPISINI YEMEKLE ÇALIYORUZ”

Sosyal medya aracılığıyla askıda yemek var uygulamasını duyurduklarını, uygulama ile ilgili güzel dönüşler olduğunu ifade eden Ersalan, “İhtiyaç sahibi olup da lokantamıza gelemeyen yaşlı ya da engelli vatandaşlarımız oluyor. Bu gibi özel durumu olan kişilere biz yemeğimizi evlerine kadar götürüyoruz. Lokantamıza gelen misafirlerimiz, istedikleri yemek ne ise canları ne çekerse onu yiyor. Ramazan’ın ilk gününden itibaren başlattığımız bu çalışma ile günde yaklaşık 10 kişi iftarını açmak için buraya geliyor. Bizim yaptığımız bu çalışmayı diğer esnaf arkadaşlarımıza da örnek olmasını isteriz ki daha fazla kişiye ulaşılabilsin, ihtiyacı olan daha fazla kişi yararlanabilsin” dedi. (Berati Ertan)

askida-yemek-var--(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.