Aslım Ormanı Karatay’ın oksijen deposu olmaya devam ediyor

Gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleri ve Karatay'a kazandırdığı modern tesisler ile Karatay'ı daha yaşanılır bir çehreye kavuşturmak için aralıksız çalışan Karatay Belediyesi; 4.000.000 m2'lik yeşil alanıyla doğa ile mimariyi iç içe yükseltiyor.

Aslım Ormanı Karatay’ın oksijen deposu olmaya devam ediyor
Yayınlanma:

Aslım Ormanında 2472000 (İki Milyon Dört Yüz Yetmiş İki Bin) m2’lik alanda 84834 (Seksen Dört Bin Sekiz Yüz Otuz Dört) adet iğde, dişbudak, akasya gladiçya, sofora, ailanthus ve karaçam ağacı bulunuyor. Şehir Merkezi’ne yakınlığı ile dikkat çeken Aslım Ormanı’nın iğde kokuları Karatay’ı sarıyor. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yapılan ağaçlandırma çalışmalarının hızla gelişen Karatay’da yaşam kalitesinin de yapılaşma ile aynı doğrultuda yükselmesi için büyük önem taşıdığını söyledi. Başkan Hançerli ” Karatay konutsal yoğunluğun yanı sıra sanayi alanlarının da üssü konumunda. Sanayi siteleri bir yandan ekonomimize katkı sağlarken; diğer yandan da istihdam sağlıyor. İlçenin havasının sürekli yüksek oksijenle tazelenmesi ve sanayileşme yoğunluğunun çevresel etkilerinden olumsuz etkilenmemek için Karatay Belediyesi olarak ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ağaçlandırma çalışmaları sadece ağaç dikimi ile sınırlı kalmıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz modern sulama sistemleri ve düzenli bakım programları ile ağaçların büyüyüp gelişmelerini sağlamak için aralıksız çalışıyor.” dedi.

Gelişimin devam edebilmesi için doğayla olan bağların her zaman korunması gerektiğini vurgulayan Başkan Hançerli, yapılacak çalışmaların sadece bugün için değil, gelecek nesillerin de sağlıklı bir çevrede hayatlarını sürdürebilmeleri için büyük önem taşıdığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.