"Avrupa'nın en güçlü ligi Türkiye'de"

Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Torku Konyaspor'un başantrenörü Aziz Bekir, "Avrupa'nın en güçlü ligi Türkiye'de. Ülke ekonomisi büyüdükçe spora yatırımlar da büyüyor" dedi.

"Avrupa'nın en güçlü ligi Türkiye'de"
Yayınlanma:

Boşnak kökenli antrenör, özel işleri dolayısıyla geldiği memleketi Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da  açıklamada bulundu.

Sezona dair hedeflerinden söz eden Bekir, sezon öncesinde takımı kurarken bütçelerine göre hareket ettiklerini ve hedeflerini de yine bu bütçe doğrultusunda belirlediklerini ifade ederek, "Ancak Konya, basketbolu çok benimsemiş bir şehir. İnsanlarında basketbola karşı büyük bir sevgi var. O sevgiyle beraber iştahları da büyüyor" şeklinde konuştu.

Bekir, sezona mükemmel bir başlangıç yaparak Fenerbahçe ve Pınar Karşıyaka gibi Avrupa'da mücadele eden takımları mağlup etmeyi başardıklarını anımsatarak, "Lige çok güzel başlayınca play-off turuna kalacak takımlardan biri olabileceğimizi düşündük ama son 7 maçı kaybederek, küme düşme potasına geldik. Şimdi hedefimiz ligde kalmak. İnşallah bunu başaracağız" ifadelerini kullandı.

 

"Kendimizi Konyalı hissediyoruz"

Bosna'daki savaş devam ederken Türkiye'ye gelen ve 20 yılı aşkın bir süredir burada yaşayan Aziz Bekir, Türkiye'de ailesiyle çok mutlu bir hayat sürdüğünü kaydetti.

Uzun yıllar İstanbul'da yaşadıklarını ancak dördüncü kez baba olduktan sonra bir Anadolu şehrine yerleşme kararı aldıklarını aktaran Bekir, "Sonra Konya'ya yerleşme kararı aldık. Şimdi Konya'da oldukça güzel bir hayatımız var. Burada birçok arkadaşımız oldu. Kısa süre içinde Konya halkı, aile olarak bizi sevdi. Biz de artık kendimizi Konyalı hissediyoruz. Düşüncemiz çocuklarımızı Konya'da büyütmek" diye konuştu.

 

"Avrupa'nın en güçlü ligi Türkiye'de"

Türkiye'de basketbolun gelişimini değerlendiren Bekir, ülke ekonomisindeki gelişmenin sporda da hissedildiğini, spora ayrılan bütçe arttıkça sporcuların da kalitesinin arttığını ifade etti.

Avrupa'daki en güçlü ligin Türkiye'de olduğunu belirten Bekir, "Avrupa'nın en güçlü ligi Türkiye'de. Ülke ekonomisi büyüdükçe spora yatırımlar da büyüyor" dedi.

Bekir, Türkiye'de görev yapan antrenör ve sporcuların kalitesinin de arttığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Mesela Fenerbahçe'nin başantrenörü Zeljko Obradovic. Başarıları göz önüne alındığında hiç kimse ona yaklaşamaz. Yakın bir tarihte hiç kimse onun başarılarını yakalayamayacak. Anadolu Efes ve Galatasaray'ın antrenörleri de aynı şekilde. Ligde çok kaliteli antrenörler ve oyuncular var. Bu da Türk basketbolu için önemli. Böyle bir ligde çalışmak, benim için bir şeref. Türkiye ligi, Avrupa'da örnek olabilecek bir lig. Böyle devam edeceğini temenni ediyorum."

 

"Yugoslavya parçalandı belki ama ekol devam ediyor"

Bir döneme damga vuran Yugoslav ekolünün sporun her dalında devam ediyor olmasının genetik yapıyla alakalı olduğunu söyleyen Bekir, bölge insanının gerek fiziksel gerekse mental açıdan spora çok yatkın olduğunu kaydetti.

Bekir, özellikle takım sporlarında Yugoslavların daha yatkın olduğunu belirterek, "Paylaşma duyguları, takım olma ruhları dolayısıyla bu coğrafyanın insanı buna çok yatkın. Yugoslavya parçalandı belki ama ekol devam ediyor. Mesela küçük bir Bosna Hersek'ten bugün NBA'da forma giyen iki basketbolcu bulunuyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.