Ayakkabıcıda çalışmak istemediği için evden kaçmış

Karatay ilçesinde arkadaşlarıyla gezmek için evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen Suriyeli 15 yaşındaki Buzan El-Henadi’yi arayan Suriyeli aileye iyi haber İzmir’den geldi.

Ayakkabıcıda çalışmak istemediği için evden kaçmış
Yayınlanma:

Karatay ilçesi Kuzgun Kavak Mahallesinde ikamet eden Suriyeli Hasan El- Henadi’nin yeğeni Buzan El-Henadi, evden çıktığı 13 Ekim 2015 tarihinden itibaren bu yana geri dönmedi. Suriyeli aile yeğenleri Buzan’ı Konya’da ararken, aileye iyi haber İzmir’den geldi.

“EVDEN AYRILDIĞI GÜN İZMİR’E GİTMİŞ”

Yakın zamanda Buzan’ın İzmir’de olduğu bilgisine ulaştıklarını söyleyen Buzan’ın yengesi Zübeyde El-Henadi, “ Buzan’ın İzmir’de olduğu haberi yaklaşık bir hafta önce geldi bize. Buzan 13 Ekim Salı günü evden ayrılmıştı. Evden ayrıldığı gün İzmir’e gitmiş. Eşimin İzmir’de akrabaları var. Onlar eşimi arayıp Buzan’ın İzmir’de olduğunu söylemişler. Biz Buzan’a telefonla hala ulaşmaya çalışıyoruz. Ama telefonlarımıza cevap vermiyor. Tanımadığımız başka biri cevap veriyor telefonlarımıza. O kişinin de dilini anlamadığımız için kendisiyle iletişim kuramıyoruz. Arapça da konuşsak, Türkçe de konuşsak derdimizi karşı tarafa anlatamıyoruz” dedi.

“HEPSİ YALAN ÇIKTI”

Buzan’ın 13 Ekim tarihinde, yanına 200 lira alarak evden ayrıldığını belirten Yenge Zübeyde El-Henadi, “ Biz, yeğenimizi Konya’da arıyorduk. Hatta eşimin akrabaları Buzan’ı Zafer’de falan gördüklerini söylemişlerdi. Onların söyledikleri yerlere eşim hep gidip baktı. Hatta parklara, camilere bile bakmıştık. Ama hepsi yalan çıktı” şeklinde konuştu.

“SOSYAL MEDYADAKİ ADINI DEĞİŞTİRMİŞ”

Yeğeni Buzan’ın kendisi Türk olarak tanıttığını belirten Yenge sözlerine şöyle devam etti:

“Buzan kendini Türk olarak tanıtıyordu. Facebook’ta adını Ozan Öztürk olarak değiştirmiş. Amcası sosyal medyadan arkadaşlık isteği gönderdiği zaman bile kabul etmiyor. Yani anladığımız kadarıyla Buzan bizimle iletişime geçmek istemiyor. Ama biz amca ve yenge olarak Buzan’ın bizimle iletişime geçmesini bekliyor ve istiyoruz.

İZMİR’DE BİR LOKANTADA ÇALIŞIYORMUŞ

Buzan’ın İzmir’deki akrabalarının yanına gittiğini ifade eden Yenge, “Buzan, demek ki her şeyi önceden ayarlayıp, planlamış. Yoksa İzmir’e nasıl gidecek?  Evden para bile aldı. Yanında da 60 lira vardı hatta. Bize neden söylemedi inanın bilmiyorum. Gittiği günden beri bizimle hiç irtibata geçmedi. Hatta İzmir’deki akrabalarımızın bize söylediğine göre Buzan, ayakkabıcıda çalışmak istemediği için Konya’dan ayrılmış. Yani bahane olarak bunu göstermiş. Bize söylenenler kadarıyla Buzan, şu anda İzmir’de bir lokantada çalışıyor. Bizimle niye konuşmuyor, bize niye söylemiyor, korkuyor mu yoksa utanıyor mu? Bilmiyorum. Buzan daha çocuk. Başına her şey gelebilir. Bir telefon bekliyoruz kendisinden. En azından sesini duyalım” diye konuştu.

Olay, 13 Ekim Salı günü Karatay ilçesinde meydana gelmişti. Kuzgun Kavak Mahallesinde ikamet eden Suriyeli 15 yaşındaki Buzan El-Henadi, arkadaşlarıyla gezmek için evden çıktı ve bir daha geri dönmedi.  Buzan El-Henadi’yi arayan amcası ve yengesi, Buzan El-Henadi’den gelecek olumlu bir haber beklerken her tarafta yeğenlerini arıyordu.

Kader Eşiyok

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.