Aydına Konyalı Vali atandı

Aydına Konyalı Vali atandı

Aydına Konyalı Vali atandı
Yayınlanma:

Bakanalar Kurulu'nca hazırlanan son Valiler Kararnamesiyle Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak merkeze alındı. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise Aydın'a atandı.
Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesiyle Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak merkeze alındı. Kararnameyle Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ise Aydın Valisi oldu. Eskiden Aydın'da görev yapan Osmaniye Valisi Kerem Al ve Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile mevcut Vali Ömer Faruk Koçak da merkeze alınlar arasında yer aldı.

 

SELİM KÖŞGER KİMDİR?

Aydın Valiliğine atanan evli ve 4 çocuk Yavuz Selim Köşger, 1964 yılında Konya'da doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. 1987-1990 yılları arasında Dernek Denetçiliği yaptı. 1990 yılında Kırşehir Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Yapraklı ve Beydağ Kaymakam vekillikleri ardından İngiltere - Oxford'ta yurtdışı stajını yaptı. Doğankent, Kemaliye ve Şarkikaraağaç'ta Kaymakamlık, Artvin'de Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürlüğü görevinden sonra Fransa-Paris'te 5 ay süreyle dil eğitimi ve Fransız İdari Sistemi üzerine incelemeler yaptı. 2004 yılında Daire Başkanı olarak atandığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde 2006'da Genel Müdür Yardımcısı, 28 Mayıs 2010 tarihinde ise Genel Müdür oldu. 3 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Sinop Valiliği görevini yürütürken; Bakanlar Kurulunun 16 Şubat 2015 tarihli Valiler Kararnamesiyle Bingöl Valisi olarak atanan Yavuz Selim Köşger, son kararname ile Aydın valisi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.