Aziziye Parkı tinercilere mekân oldu

Şehrimizin tarihi mekânlarından biri olan Aziziye Camisi’nin etrafını tinerciler mesken tuttu.

Aziziye Parkı tinercilere mekân oldu
Yayınlanma:

Son Osmanlı döneminin en önemli eserlerinden biri olan Aziziye Camisi’nin etrafında bulunan park şimdilerde tinercilerin mekânı haline geldi. Özellikle akşam saatlerinde tarihi caminin etrafındaki tinerciler çevre sakinlerinde korkulu rüyası oldu. Tarihi yüzyıl öncesine dayanan ve restorasyon çalışması yeni tamamlanan bu tarihi caminin etrafındaki parkın tinercilerin mekanı haline gelmesi ise üzüncü verici. Sabah akşam alemcilerin mekan edildiği cami çevresi ve etrafındaki parkta hemen her türlü çirkinlik arz eden görüntülere rastlamak mümkün.

ÇOCUKLARIMIZ TEHLİKE ALTINDA

Adeta tehlike yuvası olan ve tinercilerin mekânı olan bu yer parka gelen çocuklar içinde büyük tehlike oluşturuyor. Son yıllarda önlenemez bir şekilde artış gösteren uyuşturucu bağımlılığı ve bunun sonucunda uyuşturucu kullananların ulu orta her yerde bu illeti koklamaları buradan geçen aileleri de korkutuyor. Özellikle akşam saatlerinde tarihi cami çevresinde birçok uyuşturucu bağımlısının dolaşmasına dikkat çeken vatandaşlar ise yetkililerin önlem almasını istiyorlar.

ACİL ÖNLEM ALINMALI

Vatandaşlar, mübarek gün dinlemeden Kurban Bayramı’nın son günü bile akşamın erken saatlerinde ellerinde bulundurdukları tiner kutularından bez parçalarına döktükleri tineri koklayarak kendinden geçen uyuşturucu bağımlıları aynı zamanda yoldan geçenleri de rahatsız ettikleri söyleyerek, “Ayakta durmayacak kadar sarhoş olan tinerciler adeta korkulu rüyamız oldu. Ailelerimiz ve çocuklarımızla buradan geçemez olduk. Aziziye Parkı içinde güvenlik nedeniyle zabıta aracının varlığına rağmen tinerciler burasını mesken tutuyor. Yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyoruz” diye konuştu. (Mustafa Ekmekcioğlu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.