Babasının izinde bir milletvekili adayı

Başbakan Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Emine Nur Günay, babası Yusuf Cemal Özkan gibi doğduğu kente milletvekili olarak hizmet etmek istiyor- Günay:- "Babam Yusuf Cemal Özkan'ın bıraktığı yerden hizmete devam etmek istiyorum. Babamın misyon

Babasının izinde bir milletvekili adayı
Yayınlanma:

ESKİŞEHİR (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Emine Nur Günay, 1977-1980 yılları arasında Adalet Partisi'nin Eskişehir milletvekilliği yapan babası Yusuf Cemal Özkan gibi doğduğu kente milletvekili olarak hizmet etmek istiyor. 

Prof. Dr. Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım'da gerçekleştirilecek seçimde doğduğu kent olan Eskişehir'den AK Parti'nin 3. sıra milletvekili adayı olduğunu bildirdi. 

Eskişehir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Günay, yoğun bir seçim çalışmasını da büyük bir keyifli sürdürdüklerini ifade etti. 

Günay, babası Yusuf Cemal Özkan'ın 1977-1980 yılları arasında Adalet Partisi'nin Eskişehir milletvekilliği görevinde bulunduğunu anımsatarak, dolayısıyla küçük yaştan itibaren siyasetin içinde yer aldığını söyledi.

Milletvekilliği adaylık sürecinde Eskişehir için yapabileceği çok şey olduğunun farkına vardığını anlatan Günay, "Babam Yusuf Cemal Özkan'ın bıraktığı yerden hizmete devam etmek istiyorum. Babamın misyonu tamamlamak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

- "Şehrime ve ülkeme hizmet etmek istiyorum"

Günay, babasının aktif siyaset yaptığı dönemde Eskişehir'deki evlerinde yoğun bir hareketliliğin yaşandığını, kendilerinin de o süreçte hep yanında bulunduklarını anlatarak, şunları ifade etti:

"O dönemde seçim koordinasyon merkezi geleneği yok. Bizim evimiz bir merkez gibi çalışırdı. Bütün iletişim, evimizdeki telefonla sağlanırdı. Babam saha çalışmasındayken, ben adeta özel kalem müdürlüğünü yapardım, annem konuşma hazırlamasına destek verirdi, kardeşim şoförlüğünden tutun da her şekilde sürekli yanındaydı. Seçimin yapıldığı gece sürekli ilçelerden telefonlar geliyordu. Sonuç olumlu oldu. Babam milletvekili olarak Eskişehir'e, Türkiye'ye hizmet etti. Dolaysıyla ben de aynı şekilde şehrime ve ülkeme hizmet etmek istiyorum. Seçim çalışmaları sırasında gezdiğimiz her yerde hala babamdan bahsediliyor. Kendisi çok güzel bir isim bırakmış, darısı benim başıma olsun."

Emine Nur Günay, Eskişehirlilerin kendisine gösterdiği yakın ilgi karşısında büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.