Bakan Bak'tan Konyaspor'a kutlama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bakan Bak, Süper Kupa'yı kazanan Atiker Konyaspor'u da tebrik etti.

Bakan Bak'tan Konyaspor'a kutlama
Yayınlanma:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Turkcell Süper Kupa finalinde Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla mağlup ederek Süper Kupa'yı kazanan Atiker Konyaspor'u kutladığını belirterek, "Gösterdiği başarılı performansın ardından Süper Kupa’yı tarihinde ilk kez evine götüren Atiker Konyaspor'un tüm takım oyuncularını, teknik ekibi ve yönetimi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sporun içerisinden gelen bir yönetici olarak, Futbol Federasyonu ve ilgili kurumlarla şiddet konusunun üzerine çok etkili bir şekilde gideceklerini belirten Bakan Bak, "En önemli işimiz şiddeti önlemek olacak. Burada gördüğümüz tablo hem Türk sporuna hem de bizim gibi misafirperver bir ülkenin insanlarına yakışmıyor. Şiddetle ilgili konuları çok detaylı bir şekilde ele alıp, 6222 sayılı yasanın gerekleriyle ilgili birimlerle koordineli bir şekilde bu tip olayların meydana gelmemesi için önleyici tedbirlerinden başlayıp yasanın gerektirdiği uygulamaların yapılması bizim için önem arz ediyor." ifadelerini kullandı.

Şiddete müsaade edemeyeceklerini vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı, şöyle devam etti:

"Tabii dünyanın sorunu futboldaki bu şiddet, fanatik taraftarların durumu. Bunu çözmek için taraftarın eğitiminden, onlarla ilişki kurulması noktasına ve alınacak tedbirleri de en iyi şekilde değerlendirerek yasa çerçevesinde bu işin tekrarlanmaması için önemleri almaya çalışacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.