Balıkesir 9 ülkeden 30 yatırımcıyı ağırlıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu, "Bütün Müslüman kardeş ülkeleri Balıkesir'e gelmeye, yatırım yapmaya, iş yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Balıkesir 9 ülkeden 30 yatırımcıyı ağırlıyor
Yayınlanma:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun davetiyle kente 9 ülkeden 30 yatırımcı geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Libya, Suriye, Yemen, Fas ve Moritanya'dan gelen yatırımcılara yönelik olarak, belediye konferans salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kafaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Balıkesir'in 2016 ve 2017'de Türkiye'nin en çok değer kazanan illeri sıralamasında birinci olduğunu belirterek, kente gelen yatırımcıların kazanacağını söyledi.

Balıkesir'in Türkiye'nin en önemli yollarının kesiştiği odak şehir konumunda bulunduğunu dile getiren Kafaoğlu, şöyle devam etti:

"İstanbul-İzmir Otoyolu, Avrupa'dan Çanakkale Boğazı'ndan İzmir'den, İstanbul'a yol Balıkesir'den geçiyor. Balıkesir iki denize kıyısı olan bir il hem Marmara hem Ege. Aynı zamanda bütün ilçelerde jeotermal kaynakları olan bir iliz. Yüzde 47'si ormanlarla kaplı, meşhur Kazdağları (İda) il sınırları içinde yer alıyor. Türkiye'de çıkan 57 madenin 32'si Balıkesir il sınırları içinde. Özellikle stratejik bor madeni Balıkesir il sınırlarında. Balıkesir'de deniz, termal, dağ var. Tam yaşanabilecek, yatırım yapılabilecek güzel bir şehir. Bütün Müslüman kardeş ülkeleri Balıkesir'e gelmeye, yatırım yapmaya, iş yapmaya davet ediyoruz. Yerel yöneticiler olarak her türlü katkıyı sağlamaya hazırız."

"İslam ülkeleri, bir, beraber ve kardeş olmalı"

Kafaoğlu, konuşmasında ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına da değindi. İslam ülkelerinin, bir, beraber ve kardeş olmaları gerektiğini vurgulayan Kafaoğlu, "Birliğimiz ve vahdetimiz önemli. İşte en son Birleşmiş Milletler'de (BM) yaşanan olayda gördük. Amerika İslam aleminin ilk kıblesi olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etti. Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dik duruşuyla ve gür sesiyle İslam aleminin bir ve beraber olması, hep beraber buna karşı durmamız gerektiğini söyledi. BM'de bir olduk, Amerika'nın tek başına aldığı bu karara ret oyu çıkardık. İşte bu örnekte olduğu gibi diğer dünya sorunlarında da bir olursak aşamayacağımız engel yok." dedi.

"Türkiye'de olmaya karar verdim"

Kuveytli yatırımcı Naser Alsaqer de ABD ve Avrupa'da yatırımlar yaptığını belirtti. Bu yatırımlarının 4 yıllık bir geçmişi olduğunu anlatan Alsaqer, "Bunlardan bazılarını sattım ve tamamen Türkiye'de olmaya karar verdim." dedi.

Türkiye'nin çok güzel bir halkı olduğunu vurgulayan Alsaqer, "Müslüman olduğunuz için ve siz ikram etmeyi çok sevdiğiniz için yatırımlarımızı burada yapmaya karar verdik. 7 defa Türkiye'nin birçok yerini gezdim. İlk defa Balıkesir'e geliyorum ve burayı öğreniyorum. Burası gerçekten bilinmeyen bir yer, eğer gerçekten siz burayı Arap ülkelerine tanıtırsanız buranın önü açılacaktır." diye konuştu.

Suudi Arabistanlı yatırımcı Lyad Almami de davetinden dolayı Kafaoğlu'na teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.