Bangladeş'den flaş 'Arakan' açıklaması

Bangladeş Dışişleri Bakanı Hasan Mahmud Ali, Myanmar'ın Arakan eyaletinde en az 3 bin Arakanlı Müslüman'ın öldürüldüğünü belirtti.

Bangladeş'den flaş 'Arakan' açıklaması
Yayınlanma:

Yerel basına göre, Bakan Mahmud Ali, başkent Dakka'daki yabancı ülke  diplomatlarıyla bir araya geldi. Görüşmede, Arakanlı Müslümanlara yardım edilmesi  için gösterilen çabalar ele alındı.
 
Bakan Mahmud Ali, görüşmede, Arakanlı Müslümanların haklarına  kavuşması için uluslararası toplumdan daha fazla çaba sarf etmesi çağrısında  bulundu, Arakan'da 25 Ağustos'tan bu yana devam eden şiddet olaylarında en az 3  bin Arakanlı Müslüman'ın öldürüldüğünü kaydetti.
 
Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan  eyaletinde devam eden saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana çok sayıda Arakanlı  Müslüman hayatını kaybetti. Saldırılarda hedef alınan 100'den fazla köyün  onlarcası yakılırken, on binlerce Arakanlı Müslüman da can güvenliği nedeniyle  bölgeden kaçmaya çalışıyor.
 
Siviller kara ve deniz yoluyla Myanmar'dan Bangladeş'e geçmeye gayret  ediyor. BM, şu ana kadar Bangladeş'e geçen Arakanlı Müslümanların sayısının 270  bine ulaştığını açıkladı. Bu arada, on binlerce Arakanlı Müslüman'ın sınır  bölgesindeki bekleyişi de sürüyor.
 
Myanmar hükümetinin uluslararası kuruluşlara bölgeye giriş izni  vermemesi nedeniyle ölü sayısı saptanamıyor. Arakanlı sivil toplum kuruluşları,  hayatını kaybeden sivillerin sayısının bini aştığını bildirirken bazıları da bu  sayının binlerce olduğunu iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.