Başkan Kale'den 24 Kasım mesajı

Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir tebrik mesajı yayımladı.

Başkan Kale'den 24 Kasım mesajı
Yayınlanma:

Başkan Kale, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında "Öğretmenlerimiz, yol gösteren bir lider, yaşam boyunca örnek alınacak bir rehberdir. Öğretmenler sadece öğrencileri değil, içinde bulundukları toplumun tüm bireylerini de aydınlatır. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızı hayata hazırlayan, onlara aile, vatan, millet, bayrak, insanlık sevgisi aşılayan, yegâne varlıklarımızdır. İnsanlık ideallerinin ve çağdaş uygarlığın ilerlemesinde büyük katkıları olan öğretmenlerimiz, ilmin ışığı ile ufukları aydınlatmış, insanlığı bugünkü uygarlık düzeyine taşıyan kişilerdir" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin üstlendiği misyonla 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyen Türkiye'nin geleceğinin inşasında büyük pay sahibi olduğunu belirten Başkan Mehmet Kale, mesajında şu ifadelere de yer verdi;

"Hayatın merkezine insanı alan, önce insan diyen, insanı yücelt ki devlet yücelsin felsefesiyle hareket eden bir medeniyetin varisleri olarak; kişiliğimizin belirlenmesinde, yetişmemizde, hayata dair kanaatlerimizin, düşüncelerimizin oluşmasında büyük emekleri olan öğretmenlerimiz 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyen Türkiye'nin geleceğinin yapılanmasında büyük pay sahibidir.

Öğretmen; işinin ehli bir usta gibi çocuk veya gencin geleceğini şekillendirir. Yalnızca bilginin öğretilmesini sağlamaz aynı zamanda istediğimiz davranışların çocukta kalıcı olmasını sağlayacak eğitimi verir. Yarınlarımızın yetiştirilmesi görevini fedakarca üstelenen kıymetli öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevlerini  layıkıyla yerine getiriyorlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularla kutluyorum. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmet ve şükranla anıyorum" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.