Batı Şeria, Kudüs ve Gazze’deki gösterilerde 45 Filistinli yaralandı

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etmek için düzenlenen gösterilerin beşinci gününde, İsrail askerlerinin Batı Şeria, Kudüs ve Gazze sınırındaki protestolara müdahalesinde 45 kişinin yaralandığı bildirildi.

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze’deki gösterilerde 45 Filistinli yaralandı
Yayınlanma:

İsrail askerlerinin Batı ŞeriaKudüs ve Gazze sınırında kararı protesto eden Filistinlilere müdahalesinde 45 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria, Kudüs ve Gazze sınırında yaşanan olaylarda, İsrail güçlerinin müdahalesi sonucu 45 Filistinli yaralandı.

Açıklamada, İsrail güçlerinin Filistinli göstericilere karşı gerçek ve plastik mermiler kullandığı müdahalesinde Gazze sınırında 9, Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde ise 36 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan göz yaşartıcı gaz nedeniyle Batı Şeria ve Kudüs'te 60, Gazze'de 19 kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs'ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıdığı çarşamba gününden bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleyen Filistinlilere İsrail güvenlik güçlerinin müdahalelerinde yüzlerce Filistinli yaralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.