Baydar, “Tarımda büyük bir çaba sarf ediyoruz”

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, “Dünyada geri kalmamak ve tarımda ileri olan ülkelerle mücadele edebilmek için büyük bir çaba sarf ediyoruz” dedi.

Baydar, “Tarımda büyük bir çaba sarf ediyoruz”
Yayınlanma:

Bir otelde düzenlenen “Sebzecilikte İyi Tarım Uygulamaları” konu program ile tüketicilerin bilinçlendirilmesi vurgusu yapılırken aynı zamanda çiftçilere yönelik önemli bilgilerde aktarıldı.

Sebzecilikte İyi Tarım Uygulamaları programına İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Konya Önder Çiftçi Derneği Başkanı Mehmet Erol Sözen, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Celil Çalış, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, ilçe müdürleri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

“SAĞLIKLI GIDALARA İLGİSİZ OLMAYIN”

Açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, “İyi tarım uygulamaları aslında tarımı iyileştirme ve üretilen gıdanın sağlıklı ve güvenilir olması ve bu sağlıklı, güvenilir gıdanın tüketiciye sunulmasıdır. İyi tarım uygulamaları, sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı, verimli olan zirai üretim işletmesini, çalışmalarını, üretici ve tüketicinin sağlıklı olmasını hedefleyen, çevreyi kirletmeden bir tarım metodudur. Dünyada geri kalmamak ve tarımda ileri olan ülkelerle mücadele edebilmek için üniversitelerimizle, araştırma kuruluşlarımızla, çiftçilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte üretmek için büyük bir çaba veriyoruz. Tabii burada önemli olan bir nokta daha var. Üretmenin yanında tüketicide bir algı oluşturarak tüketiciye bu tarz ürünlerin kıymetli ve sağlıklı olduğunu anlatmamız gerekiyor. Tüketicilere özellikle şunu söylemek istiyorum. Kontrollü üretilen, sertifikası olan, sağlıklı olan, güvenli olan bu tarz gıdaların karşısında ilgisiz olmayın. Yine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da birçok ilde bu tarz toplantılarla hem organik tarım hem de farkındalık oluşturmak amacıyla büyük bir çaba sarf ediyor” dedi.

ÇİFTÇİLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

Konuşmaların ardından Ziraat Yüksek Mühendisi Nuran Uysal, “Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamaları Kontrol Noktaları” hakkında bilgiler verirken, Doç. Dr. Kubilay Baştaş ise “Sebzelerde Bakteriyel Hastalıklar ve Mücadele Sistemleri” hakkında bilgiler verdi. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından çiftçilere sertifikaları verildi.

Kader Eşiyok

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.