Bayram öncesinde otellerde yer kalmadı

​Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, tatil bölgelerinde bulunan otellerde yer kalmadı.

Bayram öncesinde  otellerde yer kalmadı
Yayınlanma:

 Türkiye Seyahat Acentalar Birliği(TÜRSAB) Konya Şube Başkanı Kazım Yanar, “Oteller bu yıl yüzde 100 dolululuk oranına ulaştı. Turizm sektöründe bu yıl geçen yıla oranla yüzde 35 bir hareketlilik yaşanacak” dedi

Ramazan Bayramı öncesinde yaşanan yoğunluk için hava yolu ve karayolu ulaşım şirketleri ek seferlik için kolları sıvamış durumda bulunuyor. Antalya’da bulunan otellerde şimdiden yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

“GEÇEN YIL TERÖRDEN EN ÇOK ETKİLEN ALAN TURİZM SEKTÖRÜ OLMUŞTU”

Turizm sektörünün geçen yıla oranla bu yıl yüzde 35 oranında bir hareketliliğin yaşanacağını belirten Türkiye Seyahat Acenteler Birliği (TÜRSAB) Konya Şube Başkanı Kazım Yanar, “Bu yıl otellerdeki doluluk oranı geçen yıla göre çok daha iyi durumda. Malumunuz geçen yıl Türkiye’de yaşanan terör olaylarının fazla oluşu ve ardından yaşanan 15 Temmuz sonrası gelişmeler turizm sektörünü derinden etkiledi. Otel ve uçak rezervasyonunu yaptıran tatilciler, biletlerini geri çekmiş, rezervasyonlarını iptal ettirmişti. Haliyle bu durum sektörün sönük geçmesine neden oldu” şeklinde konuştu. Ramazan öncesinden itibaren hareketliliğin başladığını, bayramdan itibaren sezonun açıldığını ifade eden Yanar, “Tatilciler için sezon Ramazan ayı ile birlikte açıldı. Ancak bu sektörde Ramazan’da çok bir şey beklemek doğru olmaz, çünkü Ramazan’da sezon biraz daha sönük geçiyor. Bayramdan itibaren özellikle de temmuz ve ağustos ayları sezonun tavan yaptığı, tatilcilerin adeta otel bulmakta, yer ayırtmakta birbirleriyle yarıştığı zamanları oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de yaşanan kötü hadiselerden sonra ölü geçen sektör bu yıl çok daha iyi geçeceği yönünde beklentilerimiz bulunuyor” ifadelerini kullandı.

BİLETLERİN TAMAMI SATILDI

Bayram dönemi öncesi yoğun bir dönemin olduğunu ve tatilciler için sezonun açıldığını ifade eden Yanar, “Ramazan Bayramı tatili için Uçak, hızlı tren ve karayolu ulaşım için bilet rezervasyonlarında yer kalmadı. Bayram öncesi yoğun günler yaşıyoruz. İnsanlar ya memleketine gitmek için ya da tatil yapmak için rezervasyon yaptırmaya devam ediyor. Biletlerin tamamına yakını satılmış durumda bulunuyor. Tatilcilerimiz ellerini çabuk tutmasında yarar var. Tatilciler, son güne kadar beklemesin çünkü bilet bulmakta sıkıntı çekeceklerdir” diye konuştu.

“SON YILLARIN EN HAREKETLİ GÜNLERİNİ YAŞIYORUZ”

Son zamanların en hareketli sezonunu yaşadıklarını ifade eden BYD Rumi Turizm Seyahat Danışmanı ve Satış Şefi Uğur Dağlı, “Türkiye’de geçen yıl 15 Temmuz gibi bir önemli bir olay yaşadık. Milletçe bu sınavı verdik. Geçen sezon oteller boştu, otel rezervasyonu yaptıranlar rezervasyonları iptal etti. Sadece Alanya bölgesinde 635 otel sezon boyunca kapısına kilit vurmuştu. Tatil için şehir dışına çıkanların oranı sadece yüzde 15’leri bile bulmadı. Geçen yıl sadece yapılmış rezervasyonların çoğunu sırf geri iptali için çalıştık” diye konuştu. Bu yıl sezonun başında olunmasına rağmen yoğunluk oranlarının yüzde 100’ü bulduğunu belirten Dağlı, “Otel rezervasyonlarımızın tamamı şu anda dolmuş bulunuyor. Tatilcileri bir dahaki rezervasyonlar için erken davranmaları yönünde uyarıyoruz. Her işi sona bırakmak gibi bir adedimiz var. Türk milleti olarak her işi son güne bırakmayı severiz. Tatil yapma gibi bir planınız varsa bir an evvel yerlerinizi ayırtmanızda fayda var. Erken rezervasyon yaptıran insanlar biletleri daha uygun fiyata alarak kendilerine fiyat avantajı sağlar. Otel rezervasyonları sistemde kapattık. Önümüzdeki Kurban bayramı ya da yaz tatili için otel rezervasyonları erkenden yapmaları için tatilcileri uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

 (Berati Ertan)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.