Bayramı sağ salim geçirelim

Mübarek Kurban Bayramı tatili ile birlikte yollarda araç trafiği de başladı. Bayramı akrabaları ile veya tatil yörelerinde geçirmeyi düşünen vatandaşlar, araçları ile birlikte bulundukları yerlerden ayrıldı.

Bayramı sağ salim geçirelim
Yayınlanma:

Her bayram yaşanan üzücü trafik kazalarının yaşanmaması için devlet gereken her türlü tedbiri almasına rağmen, vatandaşlarında titiz ve duyarlı olması gerekir. Geçtiğimiz Ramazan bayramında yaklaşık 69 vatandaşımız trafik kazalarından hayatını kaybetti.

 

Bayram yapmak için yollara çıkan 69 vatandaşımızın cenazesi toprağa verildi. İçişler Bakanlığının yoğun çalışması sonucu trafik kazalarında ölenlerin sayısı azaldı ancak yine de bayram gibi mutlu günlerde kimsenin ölmemesi için trafik kural ve işaretlerine uyarak hız yapmamalıyız.

 

Ülkemizde son yıllarda duble yollar yapıldı ancak yine de kaza oranını istenen oran olan sıfıra düşüremedik. Yollarımızın alt yapısı da artık çok güzel hale geldi. Ancak bütün bunların yanı sıra araçlarımızda yenilendi. Son model araçlarla yola çıkanların bazıları zik zak çizmekten geri kalmıyor. Ayaklarını gaz pedalından çekmeyenlerin yarattıkları terör sonucu kazalarda da artış yaşanıyor.

 

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun da söylediği gibi, trafik ve hız kurallarına uyduğumuz zaman gideceğimiz yere belki yarım saat geç varırız ancak sağ ve salimen varırız. Sürücülerin kurallara uyması sonucu ölümlü kazalarda da düşüş yaşanır.

 

Artık bayram yapılacak evlere cenaze hüznü vermemek adına bu bayram da biraz daha dikkatli olalım. Yola çıkmadan önce kendimizi ve aracımızı kontrol edelim. Uykusuz ve alkollü şekilde yola çıkmayalım. Yollardaki hız sınırlarına mutlaka uyalım. Bunları yaptığımız takdirde hem ailemizin hayatını korumuş oluruz hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmamış oluruz.

 

On günlük  Kurban Bayram tatili sonucunda trafik kazalarına  hiçbir vatandaşımızı kurban etmemek dileğiyle, hayırlı bayramlar ve hayırlı yolculuklar dilerim.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.