BDDK Başkanı Akben'den OTAŞ açıklaması

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, "Bankalardan OTAŞ'la ilgili bir talebimiz olmadı. Kimseye kıyak geçtiğimiz yok." dedi.

BDDK Başkanı Akben'den OTAŞ açıklaması
Yayınlanma:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben,  Oger Telecom'un Türkiye birimi OTAŞ'ın kreditörlerine geri ödemelerini yapamaması dolayısıyla kredinin takibe alınmaması için bankalara talep iletmediklerini söyledi.

Akben, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kredilerle ilgili genel yaklaşımımızda ödemelerde aksamalar olduğunda bunları yapılandırmaları noktasında genel bir müsaade ve çerçevemiz bulunuyor. Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu şartlardan dolayı herhangi bir gecikme olduğunda bunları bankalar yapılandırabilirler, ödemeleri ona göre ayarlayabilirler."

Akben, "Bugün geçen bir haberde maksadını aşan bir ifade kullanılmış. Bankalardan OTAŞ'la ilgili bir talebimiz olmadı. Kimseye kıyak geçtiğimiz yok. Biz ülkemizin menfaatlerini düşünerek hareket ederiz. Hazine konuyla yakından ilgileniyor. Biz de takip ediyoruz." diye konuştu.

Kredinin takibe geçilmesinin, batmış ya da batacak bir firmanın haczedilmesini gerektirdiğini dile getiren Akben, "Karşıda batmış bir firma yok, çalışan bir firma var. Yapılandırma müsaadesi turizm kredilerinde de diğerlerinde de var. Bankanın şirketin kredisini tahsil edemeyeceği yönünde bir beklentisi varsa zaten gereğini yapacaktır. Bize sormalarına gerek yok zaten takibe geçebilirler." bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.