“Bedesten çarşısı araç trafiğine açılmamalı”

Tarihi Bedesten çarşısı Kuruyemişçiler Derneği Başkanı Osman Emre Yat, tarihi Bedesten çarşı’sının daha da hareketlenmesi için caddenin araç trafiğine açılması gerektiğini düşünenlerin olduğunu ancak çarşı içerisindeki araç trafiğinin olumsuz etkiler bırakacağını belirtti.

“Bedesten çarşısı araç  trafiğine açılmamalı”
Yayınlanma:

 

Başkan Osman Emre Yat,  Bedesten çarşısı üzerinde bulunan yolun araç trafiğinin kapalı olmasından etkilenen esnaflar olduğunu ancak  araç trafiğinin açılmasıyla Bedesten çarşısı içerisinde egzoz kirliliği ve karışıklığa neden olacağını  ifade etti. Yat,Yapımı devam eden Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı’nda bulanan katlı yeraltı otopark bölümünün tamamlanmasına sayılı günler kaldığını söyledi. Konuyla ilgili görüşlerini belirten Osman Emre Yat, “ Normalde otopark 31 Aralık'ta açılacaktı ancak bununla ilgili bir gelişme yaşanmadı. Daha sonra otoparkın yapım aşaması ile ilgili yetkililerden aldığımız bilgiye göre buranın tamamlanmasına günler kaldığını söylediler ama her hangi bir kesin tarih verilmedi” dedi.

“ÇARŞIDA AKSAKLIĞA NEDEN OLUR”

Bedesten çarşısı üzerinde transit bir şekilde araç trafiğine açılması noktasında en başta kendisinin itirazda bulunduğunu söyleyen Osman Emre Yat; “Bunun sebebi de yol üzerinde açılacak bir araç geçiş noktasının aksaklığa neden olmasıdır. Bilinçli olarak buranın araç trafiğine açılmasını isteyenler var ancak şunun farkında değiller ki iki caddeden geçen transit bir aracın bizlere hiçbir faydası yok. Bu uygulamanın bana egzoz gazından başka hiçbir getirisi yok. Araçlardan çıkan egzoz gazları hem çarşı üzerinde çevre kirliliği oluşturacak hem de park edecekleri bir nokta olmayacak. Zaten belediyemizin katlı otopark projesini tamamlamasıyla birlikte çarşının da park sorunu çözülecek. Asfalt seviyesi ile kaldırım seviyesinin aynı olduğu bir yolun eşi benzerine dünyada rastlanmadı. Halkımızın kullandığı caddede bir araç trafiği kazalara de neden olabilir. Bu yüzden otoparkın tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz” diye konuştu. (Berat Bayındır)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.