Bektaş; "Ülkemizin sınır güvenliği önemlidir.”

Türkiye’nin Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik harekatını değerlendiren CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, ülkemizin sınır güvenliğinin önemli olduğunu belirterek, bu noktada bu harekatı desteklediklerini söyledi.

Bektaş; "Ülkemizin sınır güvenliği önemlidir.”
Yayınlanma:

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş Suriye’nin Afrin bölgesine yapılan harekatı desteklediklerini belirterek, “Suriye'nin Afrin bölgesine orada uzun süreden beri konuşlanmış terör örgütlerinin terör faaliyetlerini yok etmek amacıyla başlatılan 'Zeytin Dalı' harekatı ülkemizin sınır güvenliği bakımından önemlidir. Bulunduğumuz coğrafya sınır güvenliğine önem vermemiz gerektiğini zorunlu kılıyor. Bu bağlamda, Zeytin Dalı Operasyonu kaçınılmaz olarak Türkiye'nin gündemine gelmiştir. En büyük arzumuz, kimsenin burnu kanamadan ülkemize dönmeleridir. Suriye'nin toprak bütünlüğü de çok önemli, dolayısıyla askerlerimiz görev yaparken terör ve terör örgütünü cezalandırırken öte yandan Suriye'nin toprak bütünlüğüne de aslında katkı yapıyorlar. Bu bağlamda biz, kahraman ordumuzun görevini başarıyla yerine getirmesini arzuluyoruz ve istiyoruz” dedi.

Milli Çıkarlarımız Her şeyin Üstündedir

Milli çıkarlarımızın her şeyin üzerinde olduğunun altını çizen Barış Bektaş, “Afrin bölgesine yapılan harekat bir milli meseledir. Milli meselede siyaset kurumunun milli çıkarları, ulusal çıkarları korumak ve milli güvenliği sağlamak konusunda bir araya gelme görevi vardır. Zeytin Dalı Harekatı Türkiye için önemli bir harekattır. Sınırlarımızın terör unsurlarından arındırılmasını amaçlayan bir harekattır. Bu noktada ülke ve bölge huzurunun sağlanması için önem taşımaktadır. Başarılı olmasını canı gönülden diliyoruz ve bu harekatın millet olarak arkasında olduğumuzun bilinmesini açıklıyoruz. İnşallah hiçbir askerimizin burnu kanamadan geri döner. Aynı zamanda bu hareket bölgeye barış ve huzur getirerek tamamlanır. Allah(C.C.) milletimize de askerimize de yardımcı olsun” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.