İngiltere Başbakanı May: Uluslararası düzeni tehdit eden Rusya'nın eylemleridir

İngiltere Başbakanı May, Rusya'yı "uluslararası düzeni tehdit etmekle" suçladı.

İngiltere Başbakanı May: Uluslararası düzeni tehdit eden Rusya'nın eylemleridir
Yayınlanma:

İngiltere Başbakanı Theresa May, Londra Finans Merkezinin yıllık geleneksel yemeğinde yaptığı konuşmada, Rusya'nın Batıda karışıklık yaratmak için "bilgiyi silahlaştırdığını" öne sürerek, "Hepimizin dayandığı uluslararası düzeni tehdit eden, Rusya'nın eylemleridir." ifadelerini kullandı.

May, Rusya'nın son yıllarda bazı Batı ülkelerindeki seçimlere müdahalede bulunduğunu, devlet kurumlarına siber saldırılar düzenlediğini iddia etti.

Başbakan May, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya'ya basit bir mesajım var. Ne yaptığını biliyoruz ve başaramayacaksın çünkü demokrasilerimizin direncini, açık ve özgür toplumların kalıcı cazibesini ve Batılı milletlerin bizi birleştiren ittifaklara bağlılığını hafife alıyorsun. Rusya, bilgiyi silahlaştırmaya çalışıyor. Rusya, devlet medyası eli ile Batıda karışıklık yaratmak ve kurumlarımızın altını oymak için yalan haberler yapıyor ve fotoshoplanmış fotoğraflar kullanıyor."

"Soğuk Savaş dönemine dönmek istemiyoruz"

Rusya'nın Kırım'ı ilhakına da değinen May, bunun 2. Dünya Savaşı sonrasında Avrupa'da bir ülkenin diğerinden zor kullanarak kopardığı ilk toprak parçası olduğunu söyledi.

İngiltere'nin, Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma (Brexit) sürecinde olmasına karşın Avrupa ile güvenlik iş birliğini sürdürdüğünü hatırlatan May, "Bu nedenledir ki Ukrayna'ya askeri ve ekonomik desteğimizi artırdık. Bu nedenledir ki siber güvenliğimizi güçlendiriyoruz ve Rusya'daki yolsuzluğun yarattığı karın İngiltere'ye akışını engellemek için finans rejimimizi sıkılaştırmaya bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ülkesinin, kendisini korumak için elinden geleni yapacağını ve müttefikleriyle bu yönde çalışacağını anlatan May, "Soğuk Savaş" dönemine dönmek istemediklerini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.