Beyşehir Gölü’nde 16 bin metre misina ağ ele geçirildi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, göl üzerinde su ürünleri avlanma faaliyetlerine yönelik denetimler gerçekleştirildi.

Beyşehir Gölü’nde 16 bin metre misina ağ ele geçirildi
Yayınlanma:

Göl üzerinde su ürünleri avlanma faaliyetlerine yönelik denetimlerini sıklaştıran Jandarma ekipleri, tatlı sularda avda kullanımı yasaklanan 16 bin metre uzunluğunda misina ağ ele geçirdi, kaçak avlandığı iddia edilen 3 balıkçıya 6 bin 330 liralık idari para cezası kesildi. 

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü’nü korumakla görevli Jandarma Asayiş Botu Timi, göl üzerinde serbest dönem avlanma faaliyetlerini sıkı takip altına aldı. Jandarma, denetimlerde 4,5 ile 7 santim arasındaki ağ göz açıklığına sahip misina ağlarla büyüme çağındaki boy limitlerinin altında yer alan satışı yasak yavru balıkların avlandıklarını ortaya çıkardı.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan ve ülkenin en önemli su ürünleri üretim merkezi konumundaki Beyşehir Gölü’nün muhtelif noktalarında denetim ve kontroller gerçekleştiren Jandarma Asayiş Botu Timi, Beyşehir’e bağlı Yeşildağ, Gölyaka, Çiftlik, Kuşluca ile Hüyük ilçesine bağlı Kıreli ve Tolca mahalleleri açıklarında avlanmak amacıyla göle serili vaziyette olan sahipsiz 16 kilometre uzunluğunda misina ağ ele geçirdi. Deniz ve içsularda avda kullanılmasına yasak getirilen misina ağları Jandarma Timi, botun üzerine çekerek topladı. Ağlar Jandarma botuna çekilirken, ağ gözlerine takılı vaziyetteki canlı durumdaki 300 kilo levrek ve 180 kilo sazan balığı tekrar göl sularına bırakılırken, cansız durumdakilerden 21 kilo tatlı su levreği Beyşehir Malmüdürlüğüne teslim edildi. Satışı yasak olan boy limitlerinin altındaki cansız 20 kilo levrek ile 25 kilo ağırlığındaki sazan balıkları Beyşehir Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi yurduna hibe olarak verildi.

Denetimler esnasında kaçak olarak avlandığı iddia edilen 3 balıkçı teknesinin sahibine ise toplam 6 bin 330 liralık idari para cezası uygulandı.

Jandarma timleri, topladıkları yasak ağları imha edilmek üzere İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.